Ο Δήμος Αμαρίου οργάνωσε τιμητική εκδηλώση μνήμης για την 71η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Λοχριάς στις 4 Μαΐου 1944. 

H επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Νικηφόρος Κρυοβρυσανάκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα. Λιονή, ο Πρόεδρος του συνδέσμου των Μαρτυρικών Χωριών κ. Συγγελάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνου κ. 3ανδουλάκης, ο Πρόεδρος της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Κουτελιδάκης Κωνσταντίνος, καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, παρουσία του Δημάρχου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού, των Αντιδημάρχων Αμαρίου κ. Αλεβυζάκη, κ. Φραγκιουδάκη και κ. Κλάδου, των Δημοτικών Συμβούλων Αμαρίου κ. Καλομενόπουλου, κ. Παραδεισανού και κ Σταθωράκη.

Παρευρέθηκαν, επίσης, οι μαθητές του διθέσιου Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου μαζί με τους δασκάλους τους και κάτοικοι της περιοχής.

Η περιοχή του Δήμου Αμαρίου με μεγάλη προσφορά στον Εθνικό Αγώνα, με θυσίες πολλών χωριών, που σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο τιμά τους νεκρούς και στέλνει το μήνυμα της προσφοράς και της θυσίας για τα πανανθρώπινα αγαθά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook