Ομάδα ειδικών ερευνητών της ιταλικής αστυνομίας υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να αναπαραστήσουν το πρόσωπο του Χριστού κατά την παιδική του ηλικία, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, εξειδικευμένοι ερευνητές της αστυνομίας, χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία για την εξιχνίαση εγκλημάτων και την Ιερά Σινδόνη του Τορίνου, στην οποία πιστεύεται ότι έχει αποτυπωθεί η μορφή του Ιησού, μετά την αποκαθήλωση, κατάφεραν να αναπαραστήσουν το πρόσωπο του Χριστού κατά την παιδική ηλικία.

Οι αστυνομικοί αφού δημιούργησαν μια εικόνα του προσώπου που αποτυπώθηκε στο ιερό κειμήλιο, ανέστρεψαν, με τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων για υπολογιστές, τη διαδικασία της γήρανσης.

Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιούν προκειμένου να αναπαραστήσουν καταζητούμενους των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες.

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το εάν το πρόσωπο που είναι αποτυπωμένο πάνω στην Ιερά Σινδόνη είναι όντως ο Χριστός είναι ασφαλώς μια διαφορετική ιστορία. Τα τελευταία χρόνια το Βατικανό κρατά επιφυλακτική στάση και κάνει λόγο για «ιστορικό κειμήλιο» προερχόμενο από τους Αγίους Τόπους. Η χρονολόγηση με την μέθοδο του άνθρακα που έγινε το 1998 κατέδειξε ότι η μορφή στο ύφασμα αποτυπώθηκε την περίοδο των Σταυροφοριών, μεταξύ 1260 και και 1390.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook