Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Χανίων, συμμετέχουν στην αντιφασιστική κινητοποίηση που οργανώνεται στην πόλη μας την Πέμπτη,  7 Μαΐου  2015,  στις 11 το πρωί στην πλατεία της Αγοράς, με αφορμή την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Είναι νωπές οι μνήμες του λαού μας από τα θηριώδη εγκλήματα των ναζί στον τόπο μας.  Η Χρυσή Αυγή  έδωσε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια το ναζιστικό της  στίγμα, με απροκάλυπτες ρατσιστικές και εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών αλλά και κατά αγωνιστών των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Οι ξυλοδαρμοί, οι τραμπουκισμοί αλλά και οι δολοφονικές επιθέσεις από τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών,  αποτέλεσαν  κραυγές αφύπνισης για το λαό μας,  αλλά κυρίως για τη νέα γενιά, ότι  οι ναζί δεν αποτελούν διέξοδο, αλλά το μαύρο παρελθόν της ανθρωπότητας και ως τέτοιο πρέπει να αγωνιζόμαστε να παραμείνει.

Ζητούμε από την Ελληνική δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως στη ναζιστική εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και να καταδικάσει τους ενόχους.

Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

Επίσης οι δάσκαλοι προχωρούν σε στάση εργασίας προκειμένου να συμμετέχουν στην αντιφασιστική πορεία.


"Την Πέμπτη 7 Μάη συνεχίζεται η δίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωση Χρυσή Αυγή και των ταγμάτων εφόδου στις φυλακές Κορυδαλλού. Τη ίδια ώρα πλήθος αντιφασίστες, νεολαίοι, εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν ξανά  έξω από το χώρο της δίκης αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας απαιτώντας την τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των νοσταλγών του Άουσβιτς, της Κατοχής και των γερμανοτσολιάδων. 

Προσθέτουμε τη φωνή μας από τα Χανιά σε αυτή των αντιφασιστών διαδηλωτών και καλούμε ως σύλλογος 3ωρη στάση εργασίας για την ίδια μέρα από 11πμ έως 2μμ και συγκέντρωση στις 11:30πμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.  

Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα μας να διαδηλώνουμε απαιτώντας την τιμωρία της εγκληματικής αυτής συμμορίας γιατί δεν ξεχνούμε ότι αυτή η δίκη έγινε γιατί το αντιφασιστικό κίνημα το επέβαλε. Δεν ήταν οι κρατικοί μηχανισμοί που άνοιξαν τη δίωξη των νεοναζί αλλά οι εργαζόμενοι και η νεολαία που βγήκαν μαζικά στους δρόμους μετά τη δολοφονία Φύσσα. Γι’ αυτό θα είμαστε για μια ακόμη φορά στους δρόμους. Δεν θα αφήσουμε η αίθουσα των δικαστηρίων να γίνει ασπίδα προστασίας των δολοφόνων. 

Δεν περιμένουμε τα δικαστήρια για να αποδείξουν τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνούμε ότι τα σωματεία των εργαζομένων αποτελούν δεδηλωμένο στόχο της τρομοκρατικής της δράσης της. Δεν ξεχνούμε τη δολοφονική επίθεση στο σωματείο των εργαζομένων στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και στα μέλη του ΠΑΜΕ που πήγαινε παράλληλα με την προσπάθεια να στηθεί εργοδοτικό σωματείο κατ’ εντολή της εργοδοσίας.

Δεν ξεχνούμε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση θέλησε να πετάξει έξω από τα σχολεία τους μαθητές μας γιατί πολλοί από αυτούς κατάγονται από διαφορετικές χώρες.

Δεν υποτιμούμε την ανάγκη να δώσουμε τη μάχη αυτή μέσα και έξω από τα δικαστήρια και από όποια γωνιά της Ελλάδας. Γι’ αυτό καλούμε τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να καλέσουν ανάλογα".

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook