Ταχύρυθμες διαδικασίες για τις προσλήψεις επικουρικών γιατρών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Η επιλογή θα γίνεται από ηλεκτρονικό κατάλογο επικουρικών γιατρών ανά ειδικότητα που θα τηρείται στο υπουργείο Υγείας και χωρίς να χρειάζεται προκήρυξη θέσης, προκειμένου να καλύπτονται πιό γρήγορα τα κενά που εμφανίζονται καθημερινά στο ΕΣΥ. Στο ίδιο πλαίσιο, απλουστεύονται και διαδικασίες πρόσληψεων προσωπικού «με μπλοκάκι» οι οποίες ωστόσο θα γίνονται με τελική απόφαση του υπουργού Υγείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε τροπολογία επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην Κεντρική υπηρεσία του υπ. Υγείας καταρτίζεται και τηρείται ηλεκτρονικός κατάλογος επικουρικών γιατρών ανά ειδικότητα. Σε αυτόν έχουν δυνατότητα εγγραφής  όσοι απέκτησαν τίτλο ειδικότητας την τελευταία δεκαετία.

Οι γιατροί, ταυτόχρονα με την αίτηση, δηλώνουν και δύο υγειονομικές περιφέρειες που θα ήθελαν να τοποθετηθούν. Με βάση τον απόλυτο αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησή τους ορίζεται και η μεταξύ τους προτεραιότητα για κάλυψη θέσης. Γιατρός που δεν αποδέχεται τοποθέτηση μεταφέρεται στην τελευταία θέση του καταλόγου της ειδικότητάς του, ενώ σε περίπτωση δεύτερης άρνησης βγαίνει από τη λίστα για τουλάχιστον μία διετία. Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης επικουρικών γιατρών είναι έως ένα έτος για λεκανοπέδιο Αττικής και Θεσσαλονίκη και έως και δύο έτη  για την υπόλοιπη χώρα.

Εν τω μεταξύ, «τσουνάμι» επισχέσεων ειδικευόμενων γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες. Στην Αττική ειδικευόμενοι τουλάχιστον επτά νοσοκομείων (Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Ερυθρός Σταυτός, Γεννηματά, Αμαλία Φλέμινγκ, Αγίων Αναργύρων και Παμμκάριστου), έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για απλήρωτες εφημερίες του 2015. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. για την Παρασκευή, και 24ωρη απεργία για τις 20/05/2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook