Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «τον ενδιαφέρει να αρπάξει ό,τι μπορεί από την εξουσία και να ηττηθεί ενδόξως» και την ελληνική Αριστερά χαρακτηρίζοντας τη «θανατολατρική», με «μεγάλες στιγμές της τις ήττες της, όταν παρέδωσε τα όπλα στη Βάρκιζα, όταν ηττήθηκε στον Εμφύλιο Πόλεμο» εξαπέλυσε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας ετοιμάζει το έδαφος για χρεοκοπία

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στον Βήμα fm είπε για την κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους:

Πάμε στη χρεοκοπία, γιατί η αποφυγή της χρεοκοπίας και η διατήρηση των κόκκινων γραμμών δεν νοείται. Ο Τσίπρας ήδη ετοιμάζει το έδαφος για τη χρεοκοπία, γιατί όλη αυτή η συζήτηση είναι που ζητάμε και πηγαίνουμε από εδώ κι από εκεί και κάνουμε φιγούρες εθνικοφασιστικές και εθνικολαϊκές – γιατί δεν είναι καν αριστεροί ατόφιοι, είναι αριστεροί με Ανεξάρτητους Έλληνες μαζί… Αυτόν (σ.σ.: τον πρωθυπουργό) τον ενδιαφέρει να αρπάξει ό,τι μπορεί από την εξουσία και τον ενδιαφέρει να ηττηθεί ενδόξως.

Διότι η ελληνική Αριστερά είναι θανατολατρική. Οι μεγάλες στιγμές της Αριστεράς είναι οι ήττες της, όταν παρέδωσε τα όπλα στη Βάρκιζα, όταν ηττήθηκε στον Εμφύλιο Πόλεμο. Αυτές είναι οι ηρωικές της στιγμές, τις εορτάζει. Τις ήττες της και θέλει να ηττηθεί για τρίτη φορά ενδόξως και γι’ αυτό αναπτύσσει τον μύθο της μάχης, των συγκρούσεων. (Θέλει να ηττηθεί αντί να συμβιβαστεί) ναι και (θα κάνει εθνική επέτειο) την ήττα και την ημέρα που θα τα σπάσουμε με τους δανειστές.

Δεν τον ενδιαφέρει (μετά, αν θα υπάρχει χώρα). Τους ενδιέφερε στον εμφύλιο, τους ενδιέφερε πριν από αυτό; Είναι μία παράταξη, η οποία πάντα λειτουργεί για ένα πολύ στενό στόχο μιας φανταστικής κοινωνικής ομάδας, που είναι η ελληνική εργατιά, η οποία ως γνωστόν είναι πολύ μικρή σε νούμερα και η οποία υποτίθεται θα κυβερνήσει τη χώρα μέσα από διάφορα παιδιά που είναι από σχολεία πολυτελείας και από διάφορες οικογένειες πού μένουν στην Εκάλη. Αυτοί οι τύποι δεν έχουν ίχνος αίσθησης τι θα πει πείνα, τι θα πει δυστυχία, τι θα πει φτώχεια!

Για τον υπουργό Δικαιοσύνης ανέφερε:

Ας κάτσουν στη φυλακή καλύτερα, είναι καλά με τον κ. Παρασκευόπουλο υπουργό, θα τους φροντίσει – αν προλάβει, γιατί οι φυλακές πήραν φωτιά. Ήταν επτά τα αιτήματα των απεργών πείνας για τρομοκρατία στη φυλακή, ικανοποίησαν και τα επτά και είναι τόσο λίγη η νομοθεσία της κυβέρνησης, ώστε μπορώ να καταγγείλω τον κ. Παρασκευόπουλο ότι έγινε φορέας των απόψεων των συγγενών και των συνηγόρων των τρομοκρατών κι ότι μόνο γι’ αυτό του αξίζει μία μνεία, διότι αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και όμως ξαφνικά ανέλαβε όλες τις ευθύνες για να ξοφλήσει το γραμμάτιο. Είχαν γραμμάτιο οι άνθρωποι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook