Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας απέστειλε ο Σύλλογος Ιδιοκτήτών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου (PALSO) αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Στην επιστολή αναφέρεται:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Δυστυχώς, παρά τις έγγραφες διαμαρτυρίες και τα αιτήματά μας, γραπτά και προφορικά, για διαβούλευση πριν από την κατάθεση του Νομοσχεδίου για συζήτηση (τελειώνει αύριο) και την ψήφισή του (Παρασκευή), αγνοηθήκαμε τελείως. Επισημαίνουμε τα πιο σοβαρά ζητήματα που δημιουργούνται σε βάρος μας από το εν λόγω Νομοσχέδιο:

Τα Κέντρα Δια βίου Μάθησης που λειτουργούν πολλές φορές ανταγωνιστικά προς εμάς και ανεξέλεγκτα, δεν αναφέρονται πουθενά στο Νομοσχέδιο, άρα εξαιρούνται.

Επειδή το Υπουργείο εξακολουθεί να αγνοεί την παράνομη λειτουργία «οικοδιδασκαλίων» και  γενικότερα τα ιδιαίτερα μαθήματα, εξαιρεί και αυτά και από τα νέα μέτρα, αλλά και από τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που απαιτούνται για την δική μας λειτουργία.

Για το θέμα των αργιών που προβλέπονται για κάθε άλλο κλάδο (εξαίρεση η τυπική εκπαίδευση) από την εργατική νομοθεσία, όπου ρητά χωρίζονται σε εξαιρέσιμες υποχρεωτικές, εξαιρέσιμες προαιρετικές και κατ’ έθιμον, με διαφοροποίηση ως προς την καταβολή αμοιβών, μας εντάσσει στο καθεστώς που ισχύει για τα ιδιωτικά σχολεία, αγνοώντας τις ουσιαστικές ιδιαιτερότητες στην λειτουργία και αδιαφορώντας για τις άμεσες επιπτώσεις στην βιωσιμότητα μας. Επιπλέον, αδιαφορεί και για την βέβαιη μείωση του προσωπικού. Επισημαίνουμε ότι μετά την πρώτη μας διαμαρτυρία και τα ερωτήματά μας για την έννοια των αργιών, το Υπουργείο φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι αντίθετα με τα ήδη ισχύοντα, ειδικά για εμάς, εννοεί πάσης φύσεως αργίες και διακοπές που θα είναι αμειβόμενες.

Παρά την ισχύουσα υποχρέωσή μας και τις κυρώσεις από την μη τήρηση των προβλεπομένων από την εργατική νομοθεσία, μας καθιστά υπόλογους και καθιερώνει επιπλέον ποινές με την υποχρέωση αναγγελίας πρόσληψης κλπ και στις Διευθύνσεις Μέσης Εκπαίδευσης, αυξάνοντας έτσι την γραφειοκρατία.

Η νομιμότητα των καταγγελιών των συμβάσεων εργασίας δεν θα υπάγεται πλέον στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων βάσει της εργατικής νομοθεσίας, αλλά στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια που θα αποφασίζουν κατά περίπτωση.

Ενώ για όλα τα επαγγέλματα είναι αποδεκτή και η μερική απασχόληση και η βάση αυτής ασφάλιση, κατ’ εξαίρεση σε εμάς από τις 21 ώρες εβδομαδιαία, η ασφάλιση πρέπει να είναι για 25 ημερομίσθια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε άμεση συνάντηση με όλους τους αρμόδιους, πριν από την ψήφιση του νόμου και τουλάχιστον την άμεση απάλειψη διατάξεων που συνιστούν διακριτική σε βάρος μας μεταχείριση.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook