Ο πρόεδρος του Εργοτέλη παραχώρησε συνέντευξη στην TV Creta και τον Στέλιο Σβολιαντόπουλο και μεταξύ άλλων μίλησε και για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Ο Γιάννης Δασκαλάκης μετά τον υποβιβασμό του Εργοτέλη τόνισε ότι την τελική απόφαση για τον αν θα αγωνιστεί στην Football League ή τη Γ΄Εθνική,  θα την πάρει η οικογένεια Παπουτσάκη που έχει και τις περισσότερες μετοχές στην ομάδα.

​Συμπλήρωσε επίσης ότι η δική του προσωπική άποψη είναι να αγωνιστεί ο Εργοτέλης στη Β΄Εθνική και να κάνει την προσπάθεια του  ώστε να ανέβει ξανά στη Super League, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η απόφαση δεν είναι του ίδιου αλλά του μεγαλομετόχου της ομάδας.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Εργοτέλη μίλησε για:

-το αν πίστευαν  στην αρχή της χρονιάς ότι μπορεί η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία με δεδομένο ότι φέτος  υποβιβάζονταν περισσότερες ομάδες:

«Για την ακρίβεια και η φετινή χρονιά ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στο οικονομικό, στη συνέχεια θα σας αναλύσω ποια ήταν η κατάσταση, λίγο πριν ξεκινήσει φέτος το πρωτάθλημα».

-τους βασικούς λόγους που ο Εργοτέλης δεν παρέμεινε στην κατηγορία:

«Αρχικά θα σας πω πως φτάσαμε αυτή η ομάδα να εκπροσωπείται στην Super League.To γεγονός ότι αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική ήταν ένα θαύμα, πιο πολύ και απ’ όταν παίζαμε στη Β΄Εθνική. Πριν τρία χρόνια και μετά το χαμό του Απόστολου Παπουτσάκη η ομάδα ήταν πολύ κοντά στη χρεωκοπία. Μια ομάδα ανθρώπων, φίλοι του Εργοτέλη, μαζί και εγώ αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά, να κάνουμε την προσπάθεια μας και πραγματικά ήταν μια τρομερή συσπείρωση για τα δεδομένα του Εργοτέλη. Στηριζόμενοι στα δικά μας παιδιά και τις ακαδημίες μας, που ήταν ένα πολύ καλό σύνολο, καταφέραμε να κάνουμε ένα θαύμα και να ανέβουμε στη Super League.

Όπως ξέρετε τα έξοδα ήταν περισσότερα από το έσοδα, με αποτέλεσμα το χρέος να ανέβει ένα εκατομμύριο παραπάνω. Δηλαδή ήταν στα τέσσερα εκατομμύρια και ανέβηκε στα πέντε. Ήταν πιο κοντά το δεδομένο να χρεοκοπήσουμε παρά να συνεχίσουμε. Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και ήμασταν στα αποδυτήρια να πανηγυρίσουμε και ήρθε κατασχετήριο χαρτί από το Υπουργείο οικονομικών της τάξεως του 1,7 εκατομμυρίων  ευρώ και μας κοπήκαν τα πόδια. Μας είπαν ότι μέχρι να εξοφλήσετε το ποσό αυτό δεν θα έχετε κανένα έσοδο. Ανεβήκαμε από τη Β’ στην Α’ εθνική και πάλι μπροστά μας ήταν το κατασχετήριο, με μια  σκληρή κατάσταση τρόϊκας, χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς πολλές δόσεις. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μόνο 48 δόσεις, ενώ τώρα είναι εκατό οι δόσεις. Μάλιστα το κράτος εισέπραξε αρχικά και 200.000 ευρώ για να μας αφήσει να μπούμε σ’ αυτή τη ρύθμιση και να είναι τα έσοδα μας κατασχεμένα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν κάναμε κανένα τρικ, μπήκαμε στη ρύθμιση και πήραμε τη φορολογική μας ενημερότητα…»

-τη χρονιά που ο Εργοτέλης κατέκτησε την 6η θέση στο πρωτάθλημα:

«Ήταν η χρονιά που ο ισολογισμός του Εργοτέλη ήταν θετικός και μάλιστα ρίξαμε και το χρέος κατά 500.000 ευρώ. Ξέχασα πριν να σας πω ότι όταν ο Εργοτέλης μπήκε στη ρύθμιση το χρέος των 1,7 εκατομμυρίων πήρε τόκους 700.000 ευρώ. Δηλαδή πήραμε παραπάνω χρέος. Τέλειωσε το καλοκαίρι ήμασταν χαρούμενοι για την 6η θέση. Λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, το κράτος έβγαλε ένα νόμο που έλεγε ότι όχι μόνο εσείς που είσαστε τυπικοί και πληρώνετε πενήντα, εξήντα χιλιάδες ευρώ το μήνα στις 48 δόσεις, όχι απλώς δεν σας επιβραβεύω, θα σας πάρω και πέντε δόσεις μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος εισέπραξε άλλα 350.000 ευρώ από τον Εργοτέλη. Το φάσμα του υποβιβασμού πάλι έφτασε να είναι δίπλα μας, ή της χρεωκοπίας ή της διάλυσης. Δεν υπήρχε φως στον ορίζοντα. Όλα αυτά ακριβώς πριν ένα χρόνο.

Υπήρχαν και σκέψεις να το διαλύσουμε. Αποφασίσαμε να το παλέψουμε. Είχαν λήξει πολλά συμβόλαια και έπρεπε να πάρουμε παίκτες, γύρισε ο Τζανακάκης, ξαναφέραμε και το Μπρούνο, κάναμε ένα μεταγραφικό σχεδιασμό, ο οποίος περιελάμβανε και τον προπονητή. Τότε είχαμε το Μαρίνο Ουζουνίδη αλλά η οικονομική διαφορά ήταν τεράστια για τα δεδομένα μας. Οπότε ψάξαμε για ένα προπονητή να ταιριάζει στη φιλοσοφία μας, να είναι έμπειρος, να δουλέψει με νέους παίκτες. Κάναμε πρόταση στο Νίκο Νιόπλια και προς τιμήν του μας είπε ότι δεν είναι πρόβλημα το οικονομικό, αλλά “φοβόταν” πολύ αυτή την ομάδα που ακόμα δεν είχε στηθεί. Κάναμε και άλλες προσπάθειες με αξιόλογους προπονητές αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε αυτό που θέλαμε. Ταυτόχρονα τα οικονομικά προβλήματα συνεχίζονταν για τον Εργοτέλη. Πήγαμε αναγκαστικά σε μια λύση, είχαμε ακούσει καλά λόγια για τον Φεράντο, νέο παιδί, άπειρος αλλά είχαμε ακούσει καλά λόγια και επιλέξαμε τον Φεράντο.

Φέραμε και κάποιους παίκτες ανάλογα με το μπάτζετ μας. Είχαμε από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της φετινής χρονιάς. Κάποια αποτελέσματα ήταν καλά, κάποια δεν ήταν, είχαμε και κάποιες διαιτησίες που αναγκαζόμασταν να βγάζουμε συχνά ανακοινώσεις, γιατί αυτά που βλέπαμε δεν τα πιστεύαμε. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς τους διαιτητές είναι που τώρα εμπλέκονται σε όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Εγώ δεν θα πω αν είναι αθώοι ή όχι αλλά εμπλέκονται. Μετά τον Παύλο (σ.σ. Δερμιτζάκη) είπαμε να πάρουμε ένα άλλο προπονητή μήπως αλλάξει τη ροή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είπαμε στον Γιάννη Ταουσιάνη να μπει μπροστά σαν πρώτος προπονητής».

– το ότι ο Εργοτέλης ζήτησε να μην υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες αλλά δυο και αν υπάρχει πιθανότητα αυτό το αίτημα να γίνει αποδεκτό:

«Ρεαλιστικά, δεν το βλέπω καν να συζητιέται στην ΕΠΟ αυτό το αίτημα και μάλιστα πάνε για ένα ποδόσφαιρο να έχει 14 ομάδες αντί για 16. Ίσως να είναι και δίκαιο, αλλά πριν το κάνουν να δούμε ποιες ομάδες μένουν και με ποιο τρόπο».

– το ότι ο Εργοτέλης θα «κυνηγήσει» όλες τις ανοιχτές υποθέσεις, που αν πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης ενδεχομένως να «ευνοήσουν» στην πορεία το σύλλογο:

« Αν πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης τότε ο Εργοτέλης θα παραμείνει στην κατηγορία»

-την επόμενη μέρα του Εργοτέλη:

«Πέφτοντας η ομάδα τότε θα κριθούμε και για να είμαστε και ακριβείς, ήδη τα σενάρια αυτά τα συζητάμε από τώρα. Τρέχουμε να δούμε όλες αυτές τις καταστάσεις, τι σημαίνει ο Εργοτέλης στη Β΄Εθνική από οικονομικής πλευράς, τι σημαίνει αν πάει στη Γ΄Εθνική από την άποψη να “καθαρίσει”, είναι δυο σενάρια. Τη λύση κατ’ αρχήν θα τη δώσει αυτός που έχει το μεγάλο ποσοστό των μετοχών, που είναι ο Δημήτρης Παπουτσάκης και η οικογένεια του, μετά είναι ο Ερασιτέχνης και μετά ο Γιώργος ο Σουλτάτος και ο Νίκος Τζώρτζογλου που έχουν και αυτοί από ένα μερίδιο 5-6% , απ΄ ότι θυμάμαι.

Την λύση όμως και την απόφαση θα την πάρει η οικογένεια Παπουτσάκη. Εμείς σαν διοικούσα επιτροπή θα διευκολύνουμε κάθε λύση. Θα είμαστε εκεί μέχρι το τέλος. Εύχομαι, ελπίζω και θα πολεμήσω εγώ , δεν μ’ αρέσει η λέξη εγώ και γι αυτό θα πω κάποιοι άνθρωποι, ώστε η ομάδα και να πέσει να παίξει στη Β’ Εθνική και να κάνει την προσπάθεια της να ανέβει ξανά στη Super League. Επαναλαμβάνω, δεν είμαι εγώ που αποφασίζω αλλά σίγουρα θα είμαι ένας από τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την ομάδα στην επαγγελματική κατηγορία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook