Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 6/5/15 στο πρώην Δημοτικό σχολείο Προβάρματος, η προγραμματισμένη, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και την Κοινωφελή επιχ/ση του Δήμου, ομιλία / ενημέρωση σε θέματα ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΥ  και  ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ. 

Αγρότες και αμπελουργοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα που ανέπτυξαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της  Διεύθυνσης Αγροτικής  Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων.

Η ενημέρωση περιελάμβανε αναφορά στην ισχύουσα νομοθεσία, στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καλλιεργητών, στις αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, στις ταξινομήσεις, στις αναδιαρθρώσεις και μετατροπές καλλιεργήσιμων εκτάσεων, στις επικαιροποιήσεις των μητρώων, στα προγράμματα, κ.λ.π.

Οι συμμετέχοντες υπέβαλλαν ερωτήματα που απαντήθηκαν με υπευθυνότητα και κατανοητό τρόπο από τους υπαλλήλους.

Πολλοί περισσότεροι καλλιεργητές θα μπορούσαν να παρευρίσκονται (αφού έγινε πλατιά ενημέρωση) για να λάβουν την υπεύθυνη πληροφόρηση  για να μην βρεθούν προ αδιεξόδου και προβλημάτων στο μέλλον από μη δηλωθείσες  καλλιέργειες, κυρίως αμπέλων.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες και τους ομιλητές και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια ακόμα σημαντική ομιλία που θα αφορά την κτηνοτροφία στον  Αποκόρωνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook