Τελευταία αναδημοσίευση 22.06

Οι επιβάτες της πτήσης της εταιρείας Ryanair που έφταναν στο αεροδρόμιο Λιντς Μπράντφορντ στη Βρετανία την περασμένη Δευτέρα πρέπει να έκαναν την… προσευχή τους μέχρι να πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος.

Ο πιλότος του αεροπλάνου έδωσε «μάχη» με τον άνεμο μέχρι να καταφέρει να το προσγειώσει. Στο βίντεο που ακολουθεί η δύναμη του αέρα είναι εμφανής από την μανία με την οποία κουνιούνται τα κλαδιά των δέντρων κοντά στον διάδρομο προσγείωσης.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ryanair

Μετά τη δημοσίευση του video το γραφείο Τύπου της αεροπορικής εταιρείας Ryanair είχε την καλοσύνη να επικοινωνήσει με το protothema.gr επισημαίνοντας:

«Όπως το βίντεο ξεκάθαρα δείχνει, το αεροσκάφος είχε μια ασφαλή και ομαλή προσγείωση κάτω από υψηλούς ανέμους».
«Παρακαλούμε να ενημερώσετε το άρθρο σας ώστε να αντικατοπτρίζει τις συνθήκες» κατέληγε η ανακοίνωση της Ryanair την οποία απέστειλε στο protothema.gr εκπρόσωπος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

Το protothema.gr, όπως είναι προφανές, κατ’ ουδένα λόγο επιθυμούσε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η πτήση επηρεάστηκε από λάθη ή παραλείψεις των χειριστών ή του πληρώματος της Ryanair. Όπως είναι όμως ορατό σε όλους διά γυμνού οφθαλμού, το αεροσκάφος αντιμετώπισε ισχυρούς πλάγιους ανέμους στην τελική φάση της προσγείωσης. Οι ριπές αυτές του ανέμου, όπως μπορούν να βεβαιώσουν όσοι έχουν περάσει αντίστοιχες καιρικές συνθήκες κατά τη διαδικασία της προσγείωσης, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για τους επιβαίνοντες. Και σε αυτό προφανώς η Ryanair ουδεμία ευθύνη φέρει. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί γεγονός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook