Την πρωτιά των Συντηρητικών, χωρίς όμως αυτοδυναμία, και την παραμονή του Ντέιβιντ Κάμερον στη βρετανική πρωθυπουργία επιβεβαιώνουν τα εκλογικά αποτελέσματα το πρωί της Παρασκευής, με τις μισές περίπου ψήφους να έχουν μετρηθεί.

Ο Εντ Μίλιμπαντ μιλά για «πολύ δύσκολη νύχτα» και λέει ότι «λυπάται για όσα έγιναν» -με τα προγνωστικά να δείχνουν πως οι Εργατικοί κινδυνεύουν να καταγράψουν τη χειρότερη επίδοσή τους σε τρεις δεκαετίες. 

Προς απόλυτη νίκη οι Σκωτσέζοι Εθνικιστές, που αφαίρεσαν δύναμη από τους Εργατικούς, πικρή η κάλπη για τους συγκυβερνώντες Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

«Λένε ότι από όλες τις δημοσκοπήσεις, εκείνη που μετράει περισσότερο από όλες είναι η πραγματική κάλπη και νομίζω ότι αυτό δεν ήταν ποτέ περισσότερο αλήθεια από ό,τι σήμερα» είπε το πρωί της Παρασκευής ο Ντέιβιντ Κάμερον, όταν αναδείχθηκε νικητής στην περιφέρεια που ήταν υποψήφιος. «Ή σαφώς μία πολύ ισχυρή νύχτα για τους Συντηρητικούς» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Εντ Μίλιμπαντ των Εργατικών αναγνώρισε το άσχημο αποτέλεσμα, παίρνοντας το λόγο επίσης κατά την ανάδειξή του ως νικητή στην περιφέρεια που ήταν υποψήφιος.

«Ήταν σαφώς μία πολύ απογοητευτική και δύσκολη νύχτα για τους Εργατικούς» είπε ο Μίλιμπαντ το πρωί της Παρασκευής. Δήλωσε με νόημα ότι «λυπάται πολύ για όσα συνέβησαν σε άλλα μέρη της Βρετανίας», ειδικά στην Σκωτία -όπου η συντριπτική νίκη του σκωτσέτζικου SNP φαίνεται ότι θα στοιχίσει κάθε σκωτσέζικη έδρα από τους Εργατικούς.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook