Έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, από φωτιά που ξέσπασε σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο και στο Αττικό Νοσοκομείο, ενώ η πυρκαγιά έχει αντιμετωπιστεί.

Ειδικότερα, τρεις τραυματίες έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα στο Θριάσιο και άλλοι τρεις στο Αττικό Νοσοκομείο. Ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο και ένας ακόμη έχει διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή.

Με επίσημη ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ τονίζουν ότι τις εργασίες συντήρησης εκτελούσε έμπειρο συνεργείο.

Κατά τις πληροφόριες, για τη μεταφορά των τραυματιών δεν επιληφθηκε το ΕΚΑΒ, καθώς τα ΕΛΠΕ διαθέτουν ιδιόκτητα μέσα. 

Την πυρκαγιά αντιμετώπισε κλιμάκιο πυρασφάλειας του διυλιστηρίου, ενώ στο σημείο βρίσκονταν τρία οχήματα της πυροσβεστικής τα οποία μπήκαν στο χώρο για ψύξουν τη δεξαμενή.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλουν ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ, Αγγελος Στράνης, τόνισε ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων. «Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις δικές μας δυνάμεις» είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook