Από την  απόφαση που θα ληφθεί αύριο Σάββατο από το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που είναι σε εξέλιξη στην  Θεσσαλονίκη, θα εξαρτηθεί η τελική στάση του Δήμου Πλατανιά αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ταμειακά Διαθέσιμα.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, «αποφασίζει να μη συμμορφωθεί  στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να μην προχωρήσει επί του παρόντος στην μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Με την συγκεκριμένη απόφαση, διαφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Γιάννης Κασελάκης ο οποίος εξηγεί  το  γιατί:

«Ανεξάρτητα από το πόσο κατακριτέα θα μπορούσε να είναι μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έναντι ενός Νομοσχεδίου, σε ότι αφορά στην διάθεση των αποθεματικών, είναι κάτι στο οποίο δεν πρωτοτυπεί η κυβέρνηση. Ήδη αυτό έχει εφαρμοστεί και σε Ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Αγγλία και η Ολλανδία. Και την στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, θα ήταν ακατανόητο να διεκδικούμε να σώσουμε εμείς το πόδι και να χάσουμε το σώμα».

Όπως είπε ο κ. Κασελάκης, τάχτηκε υπέρ της κυβερνητικής απόφασης για διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων προκειμένου να συμβάλει και ο Δήμος Πλατανιά στην προσπάθεια για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

«Είναι μεγίστης σημασίας θέμα να σωθεί πρωτίστως η χώρα και εμείς που έχουμε κληθεί να υπερασπιζόμαστε τον δημότη, θα πρέπει να διεκδικήσουμε με πάθος να κρατήσουμε ζωντανή την χώρα για να κρατηθεί και ο δήμος ζωντανός»

κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook