Πρεμιέρα σήμερα για την «Ώρα του πρωθυπουργού», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν στην επικαιρότητα.

Ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση του κ. Νικολόπουλου για το θέμα της διαπλοκής και των ΜΜΕ.

«Γιατί καθυστερεί και δεν αποκαθηλώνει το καθεστώς των νταβατζήδων;», ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ.

«Μείζον θέμα είναι η διαπλοκή και αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Τα ΜΜΕ πρέπει να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό. Η ελευθερία του λόγου είναι βασική μας αρχή και η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση είναι αρχή της δημοκρατίας. Αν το πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ δεν είναι διαφανές και ξεκάθαρο και αν ρυθμίζεται κάθε φορά με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι τότε εκεί ορίζεται ο ορισμός της διαπλοκής. 

Είχα μιλήσει προεκλογικά για το τρίγωνο της αμαρτίας, πολιτικό σύστημα σάπιο στην άλλη κορυφή τα ΜΜΕ και στην τρίτη κορυφή τις τράπεζες. 

Οι τράπεζες σταμάτησαν να δανειοδοτούν τον κόσμο. Τα ΜΜΕ στήριζαν τις κυβερνήσεις και οι κυβερνήσεις ασκούσαν πλημμελή έλεγχο στις τράπεζες. Εμείς έχουμε αποφασίσει αυτόν τον κύκλο της διαπλοκής να τον κόψουμε!

Αν κάποιος κατέχει νόμιμα την άδεια να εκπέμπει, αν έχει πληρώσει όσα οφείλει στο δημόσιο, αν είναι μία υγιή επιχείρηση τότε δεν έχει κανέναν λόγο να αυτολογοκρίνεται», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της διαπλοκής στη χώρα.

«Είναι υποχρέωσή μας ως κυβέρνηση να θέσουμε το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Εμάς μας στηρίζει ο ελληνικός λαός και όχι τα κανάλια. Η κίνηση με τον ψηφιακό τρόπο παρακολούθησης των καναλιών ήταν μία μπίζνα για την προηγούμενη κυβέρνηση που πήγαινε κόντρα στο δημόσιο συμφέρον. Το θέμα των ΜΜΕ απασχολεί τον ελληνικό λαό για πάνω από 30 χρόνια. Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι στις προτεραιότητές μας. Τέλος, θα ήθελα να πω και για τις υποχρεώσεις απέναντι στο νόμο σε ότι αφορά φόρους που δεν εισπράχθηκαν ποτέ και πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι που θα εφαρμοστούν. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, όπως και αν λέγεται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook