Η πιο διαδεδομένη φωτογραφία παγκοσμίως σε ειδησεογραφικά Μέσα και κοινωνικά δίκτυα, που απεικονίζει τις δύσκολες στιγμές που βιώνει το Νεπάλ έπειτα από τον ισχυρό σεισμό, που κόστισε την ζωή τουλάχιστον 7.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, ανήκει όχι μόνο σε άλλη χρονική περίοδο, αλλά και έχει τραβηχτεί σε άλλη χώρα, σύμφωνα με τον ίδιο το δημιουργό της.

Όπως αναφέρει ο Na-Son Nguyen, ο δημιουργός της περίφημης φωτογραφίας, η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2007 στο βόρειο Βιετνάμ.

Ο φωτογράφος, που συνεργάζεται και με το Associated Press, μιλώντας στο BBC , σημείωσε πως η φωτογραφία, που απεικονίζει δύο μικρά παιδιά- ένα αγόρι και ένα κορίτσι- αγκαλιασμένα, τραβήχτηκε στο Can Ty, ένα μικρό χωριό στην επαρχεία Ha Giang.

«Περνούσα από το χωριό όταν με σταμάτησε η εικόνα των δύο παιδιών που έπαιζαν μπροστά από το σπίτι τους, ενώ οι γονείς τους απουσίαζαν και εργάζονταν στα χωράφια», είπε ο φωτογράφος, για να προσθέσει πως «το μικρό κοριτσάκι, πιθανότατα δύο χρόνων, άρχισε να κλαίει στην παρουσία ενός αγνώστου, οπότε το αγόρι, που έμοιαζε περίπου τριών χρόνων, την αγκάλιασε για να την ηρεμίσει».

Ο φωτογράφος σημειώνει πως η συγκεκριμένη φωτογραφία αποτελεί ίσως την πιο διαδεδομένη, που έχει τραβήξει ο ίδιος, αλλά «δυστυχώς με τον λάθος τρόπο», και διασαφηνίζει πως: «Οι εικόνες λένε την μισή αλήθεια και οι φωτορεπόρτερ πρέπει να αποκαλύπτουν την άλλη μισή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook