Περισσότερες από 7,5 ώρες διήρκησε η μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενδεικτικό της κρισιμότητας της διαπραγμάτευσης.

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους Υπουργούς σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα επίπεδα . Ενημέρωση έγινε και από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η θέση της κυβέρνησης για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής, ενώ συζητήθηκε η αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup,  στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γιώργο Χουλιαράκη. 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η πρόθεση των εταίρων και των θεσμών για μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία, στο πλαίσιο τόσο των συμφωνιών όσο και της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι μια θετική καταγραφή στην ανακοίνωση του Eurogroup θα ισοδυναμεί με θετικό και αισιόδοξο μήνυμα, στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας και ταυτόχρονα θα είναι ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για χαλάρωση των ασφυκτικών, οικονομικών πιέσεων στη χώρα. Η Αθήνα ευελπιστεί στη φρράση «ορατή συμφωνία», ώστε να σταματήσει ο «χρηματοπιστωτικός στραγγαλισμός» της χώρας, μέσω της χαλάρωσης των πιέσεων από τον Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook