Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσαν σήμερα οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης & Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ αφιερωμένη στα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, στις 9 Μάη 1945. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Θερίσου, όπου πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οργανώσεων του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από το ΔΣ του Μουσείου, το χρονικό της εποχής και απαγγελία ποιημάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε πολιτική ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. 

Ο Τηλέμαχος Δημουλάς αναφέρθηκε σε πλευρές των ιστορικών γεγονότων της εποχής και στα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτά. Ανέδειξε το χαρακτήρα της ανόδου του φασισμού, ως εναλλακτικό σχέδιο του καπιταλισμού και της κυρίαρχης αστικής τάξης για να συνεχίζουν να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους και να εκμεταλλεύονται τους λαούς. 

Τόνισε επίσης πως το πιο σπουδαίο δίδαγμα είναι ότι, ο φασισμός δε μπορεί να καταπολεμηθεί οριστικά –όπως προκύπτει και από τις σύγχρονες εξελίξεις- αν δεν χτυπηθεί η ρίζα του. Αν δηλαδή δεν τσακιστεί ο ίδιος ο καπιταλισμός, το σύστημα που τον γεννά και δεν εγκαθιδρυθεί στη θέση του, η εργατική-λαϊκή εξουσία. Η κοινωνία αυτή είναι η μοναδική που μπορεί καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τις καταπιεστικές σχέσεις που κυριαρχούν σήμερα και να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την πιο μαύρη σελίδα τους το φασισμό-ναζισμό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook