Με στελέχη της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Χανιών, συναντήθηκε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας Κρήτης  Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη, με την ατζέντα της συζήτησης να περιλαμβάνει όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις Διευθύνσεις.

Από τα σημεία που ξεχώρισαν στις συναντήσεις είναι η εξεύρεση οριστικής λύσης στο θέμα της διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ηλεκτρολόγου και ψυκτικού, που εδώ και καιρό ταλαιπωρεί σημαντικό αριθμό πολιτών. Η λύση δόθηκε μέσω της παραχώρησης των εργαστηριακών εγκαταστάσεων του ΑΤΕΙ Κρήτης, ενώ αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα και η υπογραφή σχετικής σύμβασης.

Σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η έναρξη υλοποίησης της ηλεκτρονικής καταχώρησης όλων των επιχειρήσεων που υπάγονται στις αρμοδιότητες των συγκεκριμένων Διευθύνσεων, με στόχο την χωρική απεικόνισή τους και την κατανομή τους στην Περιφέρεια Κρήτης.
Μεγάλο βάρος δόθηκε επίσης στη συζήτηση επί του Σχεδίου του Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας, η Β’ φάση του οποίου βρίσκεται σε διαβούλευση, με τα στελέχη των Διευθύνσεων να προετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις-παρατηρήσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα, προτάσεις που λόγω και της εμπειρίας τους έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Παράλληλα και σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Κρήτης Νίκο Καλογερή, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των δυο Διευθύνσεων, όπως είναι η παράνομη λατομική και εξορυκτική δραστηριότητα και η παράνομη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση μπαζών και αδρανών υλικών. Στα πλαίσια συνεργασίας των δύο Αντιπεριφερειών, συζητήθηκαν οι τρόποι πρόληψης και καταστολής αυτών των φαινομένων, η εντατικοποίηση των ελέγχων των υπηρεσιών αλλά κυρίως η γνωστοποίηση στους επιχειρηματίες της ύπαρξης εγκεκριμένων χώρων απόθεσης αδρανών υλικών και υλικών κατεδάφισης σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη τόνισε:

«Όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στις ανάγκες του τόπου μας. Ιδιαίτερα δε τα στελέχη της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, με τα οποία έχω άμεση και διαρκή συνεργασία, έχουν επωμιστεί σημαντικούς αναπτυξιακούς στόχους και η ευθύνη για την επιτυχή υλοποίησή τους είναι πολύ μεγάλη. Παράλληλα και μέσα από τη συνεργασία με την αντίστοιχη δ/νση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις σε θέματα και προβλήματα που μας απασχολούν και άπτονται των δυο διευθύνσεων, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος από τις επαγγελματικές δραστηριότητες. Ένας τομέας ο οποίος βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας και έχουμε ως στόχο να καλύψουμε το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα κατασταλτικά μέτρα – όπως είναι π.χ. τα πρόστιμα, τα οποία όμως δεν ‘’επιδιορθώνουν’’ την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλείται – με τα μέτρα πρόληψης και τους τρόπους καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης. Η προσπάθεια όπως καταλαβαίνετε είναι ομαδική, το κλίμα συνεργασίας άριστο, οπότε αισιοδοξώ ότι και τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου σημαντικά».

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη – Ταβερναράκη με τις Δ/νσεις Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook