Η Τομεακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμώντας τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών στις 9 Μάη του 1945, διοργάνωσαν πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση το Σάββατο 9 Μάη ,στο Μνημείο Πεσόντων Μαχητών στη Σοχώρα στο Ρέθυμνο.

Οι παραβρισκόμενοι στην εκδήλωση τίμησαν τη μεγάλη λαϊκή νίκη, δίνοντας ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να περάσει η παραχάραξη της ιστορίας!

Την πολιτική ομιλία έκανε ο Κώστας Σταυρουλάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Γραμματέας της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων  αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία που οδήγησαν στην έκρηξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και τόνισε  τη μεγάλη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού στην αντιφασιστική νίκη αλλά και την προσφορά του ΚΚΕ που ηγήθηκε της μνημειώδους αντίστασης του ελληνικού λαού. Το ΚΚΕ όπως σημείωσε,  τιμά την ιστορική αλήθεια και την υπερασπίζεται από κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της από την αστική τάξη, τα κόμματα και τους μηχανισμούς της. 

Συμπλήρωσε  μάλιστα πως είναι αναγκαίο ο ελληνικός λαός να αξιοποιήσει την εμπειρία του και τα πολύτιμα διδάγματα που προσφέρει η 9η Μαϊου και η ηρωική πάλη των λαών ,και να τα κάνει πηγή έμπνευσης για την καθημερινή πάλη ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό.

Στην συνέχεια ακολούθησε πολιτιστικό αφιέρωμα που από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ όπου ποιήματα και τραγούδια που στιγμάτισαν την εποχή εκείνη, πρόσφεραν συγκίνηση αλλά και γέμισαν δύναμη και ελπίδα στους παραβρισκόμενους. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο λειτουργούσε και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με πολύ ενδιαφέρουσες παλιές και νέες εκδόσεις.

Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ και την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook