Τουρκικό φορτηγό πλοίο δέχθηκε πυρά από τις ακτές της Λιβύης καθώς προσέγγιζε την Κυριακή το λιμάνι Τομπρούκ και στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από αέρος ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την περιοχή, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο τρίτος αξιωματικός του πλοίου έχασε τη ζωή του και άλλα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν στις επιθέσεις αυτές, τις οποίες το υπουργείο καταδίκασε σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι το πλοίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα την ώρα εκείνη.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκε τη Δευτέρα δεν διευκρινίζεται ποιος εξαπέλυσε τις επιθέσεις. Αναφέρεται ότι το πλοίο Tuna 1, ιδιοκτησίας τουρκικής εταιρείας, μετέφερε ασβεστόπλακα από την Ισπανία στο Τομπρούκ όταν χτυπήθηκε σε απόσταση 21 χλμ (13 μιλίων) από το λιμάνι. Το πλοίο ήταν ναυλωμένο από τις Νήσους Κουκ.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης δήλωσε ότι το τουρκικό φορτηγό πλοίο είχε δεχθεί προειδοποίηση να μην παραβιάσει την απαγόρευση προσέγγισης στην ανατολική πόλη Ντέρνα -προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Πλοίο δέχθηκε πυρά σε απόσταση περίπου 10 μιλίων από τις ακτές της Ντέρνα. Είχαμε προειδοποιήσει πριν για την προσέγγιση στο λιμάνι της Ντέρνα» δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος Μοχάμεντ Χετζάζι. Ο ίδιος ανέφερε ότι ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και υπάρχει επίσης ένας τραυματίας.

Στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι το πλοίο έπιασε φωτιά και ρυμουλκείται στο λιμάνι του Τομπρούκ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook