Ενημερωτική συνάντηση ως προς τα βασικά σημεία της μελέτης για το Γενικό Χωροταξικό της Περιφέρειας Κρήτης, που αφορά το Ακρωτήρι και ιδιαίτερα για τον ενεργειακό κόμβο που αυτή προτείνει, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 11/5/2015, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής και οι πρώην Δήμαρχοι Ακρωτηρίου, Αντώνης Γιαννακάκης και Μιχάλης Κυνηγός.

Μετά τη συζήτηση και την ανταλλαγή των απόψεων, που κατέθεσαν οι συμμετέχοντες, συμφωνήθηκαν τα βήματα, που θα ακολουθηθούν, προκειμένου να γνωμοδοτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με το θέμα:

“Το θέμα, που υπάρχει και που έχει αναδειχθεί και στο παρελθόν και επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είναι το θέμα της χωροθέτησης των οχλουσών δραστηριοτήτων και ιδιαίτερα της μονάδας παραγωγής ενέργειας, καθώς και η χωροθέτηση των καυσίμων σε μια περιοχή πλησίον του Μαραθίου. Ως δημοτική αρχή θεωρούμε ότι γενικά το Ακρωτήρι και ιδιαίτερα η περιοχή του Μαραθίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες και ως εκ τούτου θεωρούμε μη κατάλληλη την επιλογή των μελετητών. Οι προτάσεις μας πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 31η Μαϊου”.

Θα υπάρξει συζήτηση με τους μελετητές την προσεχή Τετάρτη.
Στη συνάντηση παρουσία του Δημάρχου Χανίων, προήδρευσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγγιεδάκης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook