Ονομάζεται “Lost Lake” και βρίσκεται στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για μια λίμνη με ένα σκοτεινό μυστικό. Μια οπή στο έδαφος δείχνει να την “καταπίνει”!

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη λίμνη αλλά όταν έρχεται ο χειμώνας η μυστηριώδης τρύπα αρχίζει την αποστράγγιση του συνόλου των υδάτων της, αφήνοντας ένα άγονο τοπίο που προκαλεί αμηχανία στους επιστήμονες εδώ και αιώνες.

Αυτό οφείλεται στον ηφαιστειογενή χαρακτήρα της περιοχής και συγκεκριμένα σε σωλήνα λάβας, που λειτουργεί σαν αγωγός για τη μεταφορά του νερού της λίμνης σε άγνωστα βάθη.

Σε δήλωσή του στην τοπική εφημερίδα ο Jude McHugh, εκπρόσωπος του Εθνικού Πάρκου Mount Hood Forest, ανέφερε: “Γεμίζει κατά τη διάρκεια του χειμώνα, λόγω του νερού από το λιωμένο χιόνι και στη συνέχεια στεγνώνει την άνοιξη”.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εν λόγω τρύπα υπήρχε ανέκαθεν στην λίμνη. Οι επιστήμονες λένε ότι μια σήραγγα λάβας, όπως αυτή που απεικονίζεται, είναι υπεύθυνη για την αποστράγγιση της λίμνης, αλλά το πού πηγαίνει το νερό αυτό εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο. Πάντως η λίμνη που εξαφανίζεται εποχικά προκαλεί όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον του κόσμου που φτάνει ως εδώ για να δει αυτό το παράδοξο φαινόμενο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook