Τελευταία ενημέρωση 22:34

Μια πολύ μεγάλη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία..

Συγκεκριμένα απο τις σφοδρές πρωινές βροχοπτώσεις ο χείμαρρος που διασχίζει το φαράγγι “φούσκωσε” με αποτέλεσμα  να εγκλωβιστούν σε διάφορα σημεία περίπου 70 περιπατητές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι φύλακες και με ενισχύσεις απο την Διεύθυνση Δασών αλλά και απο κατοίκους της Αγίας Ρουμέλης, απεγκωβίστηκαν 50 επισκέπτες οι οποίοι και οδηγήθηκαν στον οικισμό της Σαμαριάς.

Στην συνέχεια εντοπίστηκαν και οι υπόλοιποι, περίπου 20 άτομα, οι οποίοι ήταν κοντά στις ¨Πόρτες” και με την βοήθεια κατοίκων της Αγ.Ρουμέλης οδηγήθηκαν στο χωριό.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και διασώστες της Πυροσβεστικής, ενώ στην Αγία Ρουμάλη βρίσκεται και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, οι διασώστες της οποίας νωρίς το πρωί θα μπουν στο φαράγγι.

Να σημειωθεί πως ο χείμαρρος στις διάσημες “Πόρτες” του φαραγγιού είναι σχεδόν αδιάβατος, και καθώς οι προγνώσεις κάνουν λόγο για νέες βροχοπτώσεις στην περιοχή, όλοι θα διανυχτερεύσουν απόψε στον οικισμό της Σαμαριάς, ο οποίος είναι περίπου στην μέση του φαραγγιού.

Ευτυχώς που δεν τραυματίστηκε κάποιος καθώς δεν υπάρχει γιατρός !

Στο μεταξύ είναι ευτύχημα το ότι κατα την σημερινή επιχείρηση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή κάτι ακόμη χειρότερο.

Και αυτό, γιατί όπως κατεπανάληψη έχει επισημάνει το Flashnews.gr στο χωριό της Αγίας Ρουμέλης το ιατρείο παραμένει…άδειο.

Μάλιστα, παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων για τους κινδύνους που υπάρχουν όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες και ακόμη για τεράστια δυσφήμηση της χώρας μας εαν συμβεί κάποιο ατύχημα, μέχρι τώρα “δεν έχει ιδρώσει το αυτί” κανενός.

Ίσως εαν συμβεί το μοιραίο κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

Πάντως έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, πως εαν δεν υπάρξει κάποια θετική κίνηση στην καρεύθυνση κάλυψης του ιατρείου στην Αγία Ρουμέλη με γιατρό, οι κάτοικοι φέρονται αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Κλειστά αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς

“Από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων ανακοινώνεται ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές διάβασης και υποδοχής των επισκεπτών,  ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων θα παραμείνει κλειστός  για τις 13-05-2015 προκειμένου  nα ελεγχθεί και αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του. Με νεότερο  Δελτίο Τύπου θα ενημερώσουμε για την επανέναρξη της λειτουργίας.”   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook