Τελευταία ενημέρωση: 21:30

Εμπλοκή σημειώθηκε με τους περίπου 200 μετανάστες που εντοπίστηκαν νωρίς το απόγευμα σε ένα μεγάλο πλοίο σε κοντινή απόσταση από την Παλαιόχωρα.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr, από την αρχή, μόλις πλησίασε το πλοίο σκάφος του Λιμενικού και άλλα σκάφη, οι μετανάστες είχαν αρνηθεί να ρυμουλκηθούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας λέγοντας πως θέλουν να συνεχίσουν προς την Ιταλία.

Μάλιστα έγραψαν και σε ένα χαρτί-πανό, πως ζητούν διεθνή προστασία.

Όμως λόγω των ισχυρών ανέμων και μετά από μεγάλες προσπάθειες, το πλοίο τους οδηγήθηκε στο λιμάνι.

Και παρά του ότι όλα είχαν οργανωθεί και από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, αλλά και από τις αρχές για την υποδοχή και την φιλοξενία τους στο κλειστό κολυμβητήριο του Δήμου Χανίων στο Ακρωτήρι, οι ίδιοι αρνήθηκαν να βγούν από το πλοίο, ζητώντας να τους επιτραπεί να συνεχίσουν προς την Ιταλία και δηλώνοντας πως είναι πρόσφυγες πολέμου από την Συρία.

Τελικά, με την συνδρομή εθελοντών και του Ερυθρού Σταυρού, πείστηκαν να αποβιβαστούν και να μεταφερθούν στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι όλοι σε καλή κατάσταση και σίγουρα δεν θυμίζουν τις εικόνες των εξαθλιωμένων οικονομικών μεταναστών που βλέπουμε συνήθως.

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook