Αυλαία σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, με εξεταζόμενο μάθημα την Νεοελληνική Γλώσσα της Γενικής Παιδείας.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν κανονικά, λίγο μετά τις 08:30, χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το κεντρικό θέμα των εξετάσεων, φέτος είχε να κάνει με την Πολιτιστική Κληρονομιά, θέμα πιθανώς αναμενόμενο καθώς η μέρα των εξετάσεων συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Ακολουθεί ένα σύντομο σχόλιο για τα θέματα, καθώς και παράθεση των θεμάτων και των απαντήσεων από το συνεργαζόμενο με το Flashnews.gr, φροντιστήριο Διαλεκτική.

Νεοελληνική Γλώσσα (Γενικής Παιδείας)

Το θέμα που ζητήθηκε, η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η εξοικείωση των πολιτών με αυτήν,  μπορεί να χαρακτηριστεί αναμενόμενο και σχετικό με τα συνήθως διδασκόμενα, καθώς, μάλιστα,  συμπίπτει με θέμα του σχολικού βιβλίου σχετικά με το ζήτημα της χρήσης των αρχαίων μνημείων στη σύγχρονη εποχή και για τις σύγχρονες ανάγκες.

Έτσι είναι πολύ φυσικό να θεωρείται διδαγμένο για όλους τους μαθητές. Οι ασκήσεις είναι αρκετά απαιτητικές για καλά προετοιμασμένους, ενώ η έκθεση  κινείται στο επίπεδο και στη θεματολογία των συνήθως ζητουμένων.

Δείτε εδώ το κείμενο με το θέμα της Νεοελληνικής γλώσσας.

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις 

 

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook