Ξεκίνησε από σήμερα η παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού στο Παγκρήτιο Στάδιο, που αγοράστηκε με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης για τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου τον ερχόμενο Ιούνιο.

Στο Παγκρήτιο Στάδιο για το λόγο αυτό βρέθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, οι οποίοι ενημερώθηκαν από στελέχη του σταδίου και του ΣΕΓΑΣ για την πρόοδο των εργασιών προετοιμασίας των αγώνων. Ικανοποιημένος ο Περιφερειάρχης για τις εργασίες που βρίσκονται στη τελική ευθεία, επεσήμανε ότι με την διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στη Κρήτη θα βγουν ωφελημένοι η νεολαία μας καθώς οι αγώνες θα αποτελέσουν μεγάλο κίνητρο για την ενασχόληση με τον αθλητισμό όπως επίσης στην τουριστική προβολή του νησιού διεθνώς. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι πάντα η Περιφέρεια βοηθά κάθε μικρή ή μεγάλη αθλητική διοργάνωση στο νησί μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί εξασφαλίσαμε τους πόρους, γιατί αν δεν βρίσκαμε τους πόρους δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα προσφέρει μεγάλη προβολή στο νησί μας διεθνώς. Παράλληλα η διοργάνωση των αγώνων θα προωθήσει τον αθλητικό τουρισμό, θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της περιόδου και μέσα από τη συνεργασία και με το δήμο Ηρακλείου φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο νησί. Το σημαντικό είναι, ότι εμείς καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση που θα επιφέρει όφελος στον αθλητισμό της Κρήτης, στη νεολαία μας». 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης επεσήμανε: «Εμείς συμβάλλουμε όσο μπορούμε για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες, και οικονομικά, και με το στελεχιακό μας δυναμικό. Οχτακόσιοι Ευρωπαίοι αθλητές, πρωταθλητές, θα είναι 20 και 21 Ιουνίου στο Ηράκλειο. Ήδη 9 τηλεοπτικοί σταθμοί της Ευρώπης έχουν αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την μετάδοση των αγώνων. Μάλιστα μερικές ομάδες έχουν ενημερώσει ότι θα παρατείνουν την παραμονή τους στη Κρήτη ενώ υπάρχουν και ομάδες που δεν συμμετέχουν στο Πανευρωπαϊκό όπως η ομάδα στίβου του Κατάρ, που θα έλθει όμως στην Κρήτη για προετοιμασία-προπόνηση». 

Τέλος ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς ανέφερε: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, παραλαμβάνουμε μέρος του εξοπλισμού όπως είναι ο κλωβός σφυροβολίας-δισκοβολίας, απαραίτητος για την διοργάνωση των Πανευρωπαϊκών στο Παγκρήτιο. Η βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, του Περιφερειάρχη, είναι πάρα πολύ μεγάλη που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη διοργάνωση των αγώνων. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τους ρυθμούς των εργασιών». 

Σήμερα στο Παγκρήτιο Στάδιο για την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού παρόντες ήταν επίσης ο Δημήτρης Τζιράκος υπεύθυνος λειτουργίας του Παγκρήτιου Σταδίου, ο διευθυντής αγώνων του ΣΕΓΑΣ Ανδρέας Γκόγκας, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, ο πρόεδρος κριτών αγώνων στίβου Μανόλης Τζενάκης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη και Γιάννης Νικολούδης. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook