Η Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται στις 24 Μαΐου 2015 να διοργανώσει σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού δράση καθαρισμού στο ΒΟΑΚ, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών του Νομού. 

Για το σχεδιασμό της εν λόγω δράσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, που θα πραγματοποιηθεί στον Κόμβο της Επισκοπής με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης  αλλά και για τη δρομολόγηση μακροπρόθεσμων δράσεων καθαρισμού και διατήρησης του φυσικού κάλλους του νησιού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σύσκεψη υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, και τη συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνης,  αρχών, εθελοντικών οργανώσεων και πολιτιστικών συλλόγων της Π.Ε.Ρ.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πρόσφατα έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, που έχει στην αρμοδιότητά της τη συντήρηση του ΒΟΑΚ, η δημοπράτηση του έργου «Βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ», προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων Ευρώ, που περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγραμμίσεις, αποκατάσταση κατεστραμ-μένων στηθαίων ασφαλείας και καθαρισμό τάφρων και πρανών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ¾ του προϋπολογισμού του έργου θα διατεθούν για εργασίες σε τμήματα του ΒΟΑΚ, που βρίσκονται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook