Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως οι ίδιοι οι οδηγοί διαμηνύουν, η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά (από τις 6 το πρωί της Παρασκευής), ανεξάρτητα από την απόφαση που θα εκδώσει το δικαστήριο, από τη στιγμή που δεν έχει υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου “Ερμής” μέσω του οποίου θα παρθούν αποφάσεις για την τακτική που θα ακολουθήσουν οι οδηγοί τις επόμενες μέρες.

Να υπενθυμίσουμε πως η απεργιακή κινητοποίηση έχει εξαγγελθεί εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα ενώ για περισσότερους από 4 μήνες οι οδηγοί προειδοποιούν πως θα προχωρούσαν σε κινητοποιήσεις στην περίπτωση που ο Σύνδεσμος των Πρακτόρων δεν θα συναινούσε στην υπογραφή ΣΣΕ.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, απρόσμενο «τορπιλισμό» στην προσπάθεια που (θα) έπρεπε να προωθηθεί για την εξεύρεση λύσης αναφορικά με την απεργιακή κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων αποτελεί η αποστολή ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας που εδώ και καιρό έχει εξαγγείλει το Σωματείο των Οδηγών «Ερμής».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτορείων και ένα μεμονωμένο Πρακτορείο απέστειλαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργίας με παραλήπτες τόσο το Σωματείο των Τουριστικών Οδηγών όσο και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Η απόφαση της δικαστικής διαδικασίας εκδικάστηκε στις 12.30.

Νωρίτερα, μια ακόμα επιστολή-απάντηση απέστειλε το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης “Ο Ερμής” προς τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Οι οδηγοί μιλούν για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους τουριστικούς πράκτορες και τους καλούν να υπογράψουν την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2015.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριοι,

Πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν να διαστρεβλώνετε σε τέτοιο βαθμό την πραγματικότητα στην προσπάθειά σας να εμφανισθείτε  στην κοινή γνώμη ως καλοί εργοδότες.

 Παρά το γεγονός ότι απαντήσαμε σε προηγούμενο ομοίου περιεχομένου έγγραφό σας,  εσείς συνεχίζετε  την τακτική των προσχηματικών και αναληθών ισχυρισμών σας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι  από την πρώτη μας συνάντηση μετά την από κοινού πρόσκληση – και όχι μονομερή πρόσκληση εκ μέρους σας όπως αναληθώς ισχυρίζεστε  –  αρνηθήκατε κάθε συζήτηση επί της ουσίας για διαπραγμάτευση και μας παραπέμψατε στον Σύνδεσμο των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων να διαπραγματευτούμε (ευτυχώς υπάρχουν και έγγραφα !!!).   Την κάθετα αρνητική στάση σας την συνεχίσατε απτόητοι μέχρι και την εξαγγελία για έναρξη απεργιακών μας κινητοποιήσεων, οπότε και  εμφανισθήκατε ως υποστηριχτές των συμφερόντων όλων μας.

 Αυτοί που πονάνε πραγματικά τον χώρο του τουρισμού είναι οι εργαζόμενοι, γιατί  αυτοί  μοχθούν καθημερινά  στους δρόμους για να εξασφαλίσουν την επιβίωση των οικογενειών τους και όχι για να αποκομίσουν κέρδη ή να γίνουν πλούσιοι.

΄Ολο το χρονικό διάστημα από τις αρχές του Γενάρη μέχρι και σήμερα δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να σας περιμένουμε.  Και ενώ έχουμε  εξαγγείλει ότι θα προβούμε στο έσχατο μέσο που μας αναγνωρίζει το Σύνταγμα και ο νόμος για την προάσπιση και διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων μας, εσείς  συνεχίζετε να ΑΡΝΕΙΣΘΕ   την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και μας προτρέπετε να απευθυνθούμε στα μέλη σας  μεμονωμένα !!!  για διαπραγματεύσεις και αυτοί να υπογράψουν συλλογική σύμβαση. ΄Αν η εξακολουθητικά  αρνητική αυτή στάση σας δεν αποτελεί εμπαιγμό για το σωματείο μας, δεν γνωρίζουμε πώς μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά.

  Η απόφαση για απεργία δεν πάρθηκε από εμάς αβασάνιστα.  Είμαστε οι τελευταίοι που θα επιθυμούσαμε μία τέτοια εξέλιξη, Όμως δυστυχώς εσείς εξακολουθείτε να μετέρχεστε την ίδια στείρα και αρνητική στάση.

   Σας το έχουμε δηλώσει και το επαναλαμβάνουμε ότι εργοδοτικό μέλος στην τοπική μας συλλογική σύμβαση είναι ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και όχι τα μεμονωμένα μέλη του.

Ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν από εσάς μην τις μεταφέρετε σ΄ εμάς, απλά και μόνο για να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να στρέψετε την κοινή γνώμη εναντίον μας με ψεύδη και ισχυρισμούς που είναι αντίθετοι τόσο στο νόμο, όσο και στην λογική.

΄Εχετε όλο το περιθώριο να αποτρέψετε οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη με την συνυπογραφή της ΣΣΕ 2015.  

Με Τιμή

Το Δ.Σ. του Σωματείου  ΕΡΜΗΣ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook