Από αύριο Τετάρτη 22 και έως 30 Ιουνίου θα πρέπει οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών της Κρήτης να δηλώνουν στις κατά τόπους διευθύνσεις αγροτικής οικονομίας-τηρώντας κατά γράμμα την εγκύκλιο του Υπουργείου- την οικονομική ζημιά που θα υποστεί η παραγωγή τους έως το τέλος του μήνα, λόγω του θορύβου που ξέσπασε με το βακτήριο E-coli, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Εξάλλου σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων- κατά δήλωση των παραγωγών μέσω των ομάδων παραγωγών- για τις ζημιές που υπέστησαν το διάστημα 26 Μάιου έως 21 Ιουνίου 2011.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη με τη τήρηση της παραπάνω διαδικασίας οι αγρότες οπωροκηπευτικών, θα αποζημιωθούν από τις Βρυξέλλες για την οικονομική ζημιά που υπέστησαν και πρόκειται να υποστούν λόγω της κάθετης πτώσης στη ζήτηση τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά.

Στο μεταξύ σήμερα το πρωί (Τρίτη) η αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε επιτόπου μαζί με υπηρεσιακούς γεωπόνους τις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ζημιές σε αμπέλια, οπωροκηπευτικά και ελιές είναι μεγάλες σε έκταση, και ως εκ τούτου θα πρέπει άμεσα να γίνει η καταγραφή τους από τον ΕΛΓΑ καθώς επίσης και η οριοθέτηση των περιοχών όπου αυτές συνέβησαν.

Ωστόσο το προσωπικό του ΕΛΓΑ (γεωπόνοι) εξακολουθεί να είναι ελλειμματικό , και για το λόγο αυτό η αντιπεριφερειάρχης πρόκειται να στείλει επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη από τον οποίο θα ζητείται η αντιμετώπιση του θέματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook