Τα ακουστικά δεν είναι φτιαγμένα για να τα φορά κανείς όταν κοιμάται… όσο κι αν το έχετε σκεφτεί ως πιθανή λύση στο «μαρτύριο που περνάτε», κάθε φορά που ακούτε τα ροχαλητά του συντρόφου σας.

Όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ύπνο όμως, μπορούν πλέον να… κοιμούνται ήσυχοι, καθώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα ακουστικά που αντιλαμβάνονται πότε έχει αρχίσει να παίρνει ο ύπνος το χρήστη τους.

Τα ακουστικά προσαρμόζουν την ένταση της μουσικής, «ανιχνεύοντας» πόσο βαθιά κοιμάται κανείς με τη βοήθεια αισθητήρων EEG. Αυτό διασφαλίζει ότι η ένταση του ήχου δε θα ξυπνά το χρήστη, ενώ ταυτόχρονα μπλοκάρει και τους εξωτερικούς θορύβους προσφέροντας ένα ήσυχο περιβάλλον για… καλύτερο ύπνο.

Τα ακουστικά Kokoon εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Tim Antos, ο οποίος πιστεύει ότι «ο ήχος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσει κανείς και να παραδοθεί στον ύπνο. Οι κλινικές ήχου “συνταγογραφούν” τεχνικές που βασίζονται στον ήχο, ενώ πάρα πολλοί άνθρωποι στον κόσμο βασίζονται σε κάποια πηγή ήχου για να χαλαρώσουν στο τέλος της ημέρας και να ξεκουραστούν. Για πρώτη φορά μπορεί κανείς να ακούει την αγαπημένη του μουσική, χωρίς να φοβάται ότι θα είναι η αιτία που θα ‘ξυπνήσει’ τη στιγμή που θα θέλει απλά να κλείσει τα βλέφαρά του και να αφεθεί σε έναν απολαυστικό ύπνο».

Τα συγκεκριμένα ακουστικά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι άνετα και διαθέτουν ειδική, πατενταρισμένη τεχνολογία για να μην υπερθερμαίνονται στο κεφάλι του χρήστη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook