Σε καθημερινό «αγώνα δρόμου» έχουν επιδοθεί οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου συνεχίζοντας την αναζήτηση φαρμάκων για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους.

Το ζήτημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα δεν είναι καινούργιο, εξελίσσεται και επεκτείνεται σταδιακά με τους φαρμακοποιούς να διαμηνύουν στο Flashnews.gr πως το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες.

Οι ελλείψεις εντοπίζονται σε όλες τις κατηγορίες των φαρμάκων από τα αντιβιοτικά, τα αναπνευστικά μέχρι και τις κορτιζόνες καθώς οι εταιρίες που διαχειρίζονται την ροή της τροφοδοσίας των φαρμακείων έχουν «κλείσει την κάνουλα».

«Δεν θέλουν οικονομικά ανοίγματα στην Ελλάδα αν και είναι υποχρεωμένες να τροφοδοτούν» σημειώνουν οι φαρμακοποιοί εξηγώντας πως η τακτική που ακολουθούν (επιδεινώνοντας το πρόβλημα) είναι να προτιμούν τις άλλες χώρες με υψηλότερες τιμές φαρμάκου σε σχέση με την χώρα μας.

«Οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να διατηρούν αποθέματα» λένε οι ίδιοι σημειώνοντας ότι η όλη κατάσταση έχει προφανώς επιπτώσεις στους ασθενείς που μένουν χωρίς φάρμακα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων αναγκάζονται να αλλάξουν την επί σειρά ετών φαρμακευτική τους αγωγή με άλλο φάρμακο που μπορεί να είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Λ.Σ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook