Πήγε κόντρα στις προβλέψεις των ειδικών, εμπιστεύτηκε το ένστικτό του, άκουσε τη συμβολή της μητέρας του και έγινε εκατομμυριούχος φτιάχνοντας κολοσσό μισού δις. στις ΗΠΑ.

Στα 17 του χρόνια, ο Tariq Farid δανείστηκε 5.000 δολάρια από τους γονείς του και αγόρασε ένα ανθοπωλείο στο East Haven, του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ.

Μέσα σε δυο χρόνια κατάφερε να έχει στην κατοχή του τέσσερα παρόμοια καταστήματα. Ομως αυτό δεν του ήταν αρκετό και έτσι μετά από επτά χρόνια ως ανθοπώλης άρχισε να πειραματίζεται.

Αρχισε λοιπόν να δημιουργεί ανθοδέσμες για φάγωμα. Βούτηξε τους ανανάδες, τα καρπούζια και τα μήλα στη σοκολάτα και τα μετέτρεψε σε πανέμορφα μπουκέτα μοναδικά στο είδος τους.

Ολοι τότε έπεσαν πάνω του κι άρχισαν να τον αποθαρρύνουν. «Κανείς δεν ασχολείται με κάτι τέτοιο. Αρα δεν καταλαβαίνω πως πιστεύεις ότι θα πετύχεις κάτι με αυτό» του είχε πει ένας αξιοσέβαστος επαγγελματίας από τον οποίο ζήτησε μια συμβουλή, όπως εξομολογείται σήμερα στο Business Ιnsider.

Οταν όμως πήρε μια από τις νέες του φρουτένιες συνθέσεις στο σπίτι και τις είδε η μητέρα του, του είπε: «Θα γίνει επιτυχία». Αυτή ήταν όλη κι όλη η ενθάρρυνση που χρειαζόταν για να ξεκινήσει κάτι που μέσα του είχε ήδη αποφασίσει.

Το ένστικτό του και το ένστικτο της μητέρας του αποδείχθηκαν αλάνθαστα, αφού αυτή τη στιγμή, η εταιρεία του «Edible Arrangements» είναι από τα πλέον επιτυχημένα franchise διεθνώς. Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της είχε 30 παραγγελίες. Τον πρώτο χρόνο αποδείχθηκε κερδοφόρα. Τον δεύτερο χρόνο το κέρδος διπλασιάστηκε. Ξεκίνησε να κάνει franchise το 2001 και έκτοτε έφτασε να είναι μια επιχείρηση με τζίρο 500 εκατ. δολάριων, ηγέτιδα δύναμη στον τομέα της με πάνω από 1.200 καταστήματα franchise. Στη λίστα των 5000 κορυφαίων εταιρειών franchise του περιοδικού Entrepreneur καταλαμβάνει την 40η θέση.

«Δεν πρέπει να φοβάσαι να πηγαίνεις κόντρα στις συμβουλές των ειδικών, όταν στην καρδιά σου πιστεύεις ότι αυτό που πας να κάνεις είναι σωστό» καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook