Με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης και Σωκράτης Βαρδάκης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γιώργος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

 Στη συνάντηση αυτή με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης συζητήθηκαν θέματα του πρωτογενούς τομέα, στο Δήμο Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, αφού ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί ούτε 1 ευρώ για πλακοστρώσεις και καλντερίμια από τη στιγμή που ο αγροτικός κόσμος έχει ουσιαστικά προβλήματα», ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναίνεσε με τη θέση του Υπουργού, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις αγροτικές οδούς και το αρδευτικό νερό, αναφέρθηκε δε και στα βασικά προβλήματα των αγροτικών περιοχών του Δήμου Ηρακλείου. 

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής κατηγορίας των ελαιόδεντρων από τα υπόλοιπα δέντρα,  αφού το λάδι αποτελεί εθνικό εξαγώγιμο προϊόν.
 «Τα ελαιόδεντρα θα πρέπει να τύχουν μίας άλλης μεταχείρισης ευνοϊκότερης» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.      

Επεσήμανε, ακόμα, την αναγκαιότητα προγράμματος αναμπέλωσης που θα αφορά στα επιτραπέζια σταφύλια και αναφέρθηκε στην οικοτεχνία που χρειάζεται θεσμικό πλαίσιο, με δεδομένο το γεγονός ότι  βοηθά τα μικρά νοικοκυριά να ενισχύουν το οικογενειακό τους εισόδημα και στηρίζουν έτσι την τοπική οικονομία ενώ παράλληλα παραμένουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook