«Εικόνα» από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πολιτική σκηνή της χώρας, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν τα στελέχη του Εθνικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών, Ασφαλείας και Δικαιοσύνης, τα οποία στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Ελλάδα, συναντήθηκαν στη Βουλή με μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης:

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο για τα έργα και τις ημέρες των προηγούμενων κυβερνήσεων, βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν το συνάδελφό τους και αποχώρησαν, βουλευτής της Χρυσής Αυγής μίλησε έτσι ώστε το κόμμα του να φανεί «υπό διωγμό», ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ δεν έλαβαν το λόγο. Για την ουσία της συνάντησης μίλησαν ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Π. Καρκατσούλης και ο κ. Κ. Μαυριάς, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

«Αν κάποιος θέλει να δώσει ένα τίτλο για το ζήτημα της ασφάλειας και των δικαιωμάτων στην Ελλάδα της κρίσης, αυτός θα ήταν ούτε ασφάλεια, ούτε δικαιώματα», είπε η κα Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ). Και μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «ακροδεξιά ιδεολογία της προηγούμενης κυβέρνησης», η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενίσχυσε τη Χ.Α. και τις ακροδεξιές αντιλήψεις στην ελληνική κοινωνία..

Ο κ. Κ. Τζαβάρας (ΝΔ) αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης κατά την διάρκεια της ομιλίας της κας Κατριβάνου. Το ίδιο έπραξε και ο κ. Σ. Κεδίκογλου, αφού όμως περίμενε να σχολιάσει κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες» αναφορές της συναδέλφου του, και για «ανακρίβειες». Στη συνέχεια, οι δύο γαλάζιοι σε κοινή δήλωσή τους, μεταξύ άλλων σημείωναν: «Το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστες». Πρόσθεσαν δε ότι αποχώρησαν διότι δεν ήθελαν να συμμετέχουν «σε ένα τσίρκο που εκθέτει τη χώρα».

Αμέσως μετά, σε γραπτή δήλωσή της η κα Κατριβάνου σχολιάζει: «Οι δύο συνάδελφοι βαφτίζουν «λαρθομετανάστες» τους πρόσφυγες. Ας κρίνει ο καθένας πώς ενισχύεται η ακριοδεξιά».
Εν τω μεταξύ, ο χρυσαυγίτης Γ. Λαγός είχε προλάβει να μιλήσει επί μακρόν για τις «αντιδημοκρατικές» συμπεριφορές που αντιμετωπίζει το κόμμα του.

«Είναι μεγάλη τιμή και πολλή η συγκίνηση που βρίσκομαι σε αυτό το βήμα. Ξέρω ότι βρίσκομαι στην “καρδιά” της ελληνικής Δημοκρατίας και βρισκόμαστε σε μια συζήτηση που μας το κατέδειξε ξεκάθαρα», είπε μεταξύ άλλων στη σύντομη παρέμβασή του ο κ. Σ. Σκοτ, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης συνεδρίασης-εκδήλωσης είναι πως η Βουλή δεν είχε ενημερώσει επισήμως για την διεξαγωγή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook