Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας σχεδιάζουν να κατασκευάσουν εκατοντάδες drones, μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία θα ενισχύουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, έχει δηλώσει την διάθεσή του να ξοδέψει τρισ. ρούβλια για την αναβάθμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στα επόμενα χρόνια.

Τα drones θα κατασκευάζει η ρωσική SC Vega Radio Engineering, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα επιχειρήσει σε πεδίο μάχης το πρώτο drone.

“Έως το 2025, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής νέας στρατηγικής, η κυβέρνηση θα αποκτήσει εκατοντάδες ρωσικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα χρησιμοποιούνται σε μικρής κλίμακας επιχειρήσεις και θεωρούνται απαραίτητα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις”, σημειώνει Ρώσος αξιωματούχος της ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Ρωσία έχει επεκτείνει τις εναέριες περιπολίες των ρωσικών βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας ως τον Αρκτικό Ωκεανό ενώ διεξάγει σε πολλά μέρη του κόσμου ασκήσεις από ξηράς, θαλάσσης και αέρος.

Η άνοδος της ρωσικής στρατιωτικής δραστηριότητας έχει οδηγήσει κράτη της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στο να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη ρωσική επιθετικότητα.

Ειδικά στην Ανατολική Ουκρανία, έχουν χάσει τη ζωή τους 6.000 άτομα από τις αρχές του 2014.

Σύμφωνα με τον Putin, η Ρωσία θα διαθέσει έως το 2020 περί τα 340 δισ. δολάρια με στόχο την αναβάθμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ το 2018 θα δημιουργηθεί η ρωσική στρατιά του αρκτικού κύκλου. Το ρωσικό ναυτικό, σε ασκήσεις τον Απρίλιο περιέλαβε για πρώτη φορά drone.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook