Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ηρακλείου για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων:

“Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και της εργοδοσίας του κλάδου.

 Αυτό προέκυψε  ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων του κλάδου, παρά το κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης του αγώνα τους, μετα και τη προσφυγή των εργοδοτών στα δικαστήρια όπου έκριναν την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Στο πλευρό των οδηγών και του σωματείου απο τη πρώτη στιγμή  βρέθηκαν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου ,η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ τόνισαν απο τη πρώτη στιγμή ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, επίκαιρος, και αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης του Νομού.

Μετά και αυτη τη σημαντική μάχη που δόθηκε απο τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων είναι αναγκαίο να δοθεί συνέχεια στη πάλη των εργαζομένων απέναντι στα νέα αντιλαϊκά ,ανεργατικά μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπου έχει βάλει στο στόχαστρο τις ΣΣΕ και το Ασφαλιστικό.

Μονόδρομος για όλους τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση στα σωματεία τους και η διεκδίκηση σε κατεύθυνση ρήξης με τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους.

Τώρα είναι η ώρα για κοινή δράση των σωματείων του Νομού μας ,για την ανάκτηση των απωλειών και για νέες κατακτήσεις, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ

19:00 μ.μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Για να Διεκδικήσουμε:

Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.

Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.

Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των Ατομικών Συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook