Καταγγελίες για επιβολή 20% μείωση των αποδοχών στους εργαζόμενους της ΕΑΣ Μεσσαράς με ειδική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας καθώς και την μη πληρωμή για τους 7 τελευταίους μήνες από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου απευθύνει το ΠΑΜΕ καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους σε ξεσηκωμό.

Η ανακοίνωση της γραμματείας του  ΠΑΜΕ Ηρακλείου αναλυτικά:

Καταγγέλουμε την προσπάθεια της ΕΑΣ Μεσσαράς που προσπαθεί να επιβάλει ειδική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας με 20% μείωση των αποδοχών στους εργαζόμενους.

Η ΕΑΣ Μεσσαράς απειλεί με τρομοκρατικές ενέργειες οτι θα προχωρησει σε απολύσεις για όποιον δε δεχθεί να υπογράψει.

Καταγγέλουμε επίσης την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου της οποίας οι εργαζόμενοι παραμένουν απλείρωτοι για 7 μηνες .

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκείψουν σε καμία απειλή. Δεν ευθύνονται αυτοί για την κατάσταση των συνεταιρισμών.

Οι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που με τη βοήθεια και τη συναίνεση αγροτοσυνδικαλιστών και εργατοπατέρων που προσκεινται στις παρατάξεις των δύο μεγάλων κομμάτων, όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις εντολές της ΕΕ. Σκοπός τους είναι το ξεκλήρισμα των αγροτων, το κλεισιμο ή/και η παραδοση των συνεταιρισμών στο μεγαλο κεφαλαιο της υπαιθρου.

Καλούμε του εργαζόμενους σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ. Να οργανωθούν στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία τις μέρες κατάθεσης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης και στις απεργιακες συγκεντρωσεις του ΠΑΜΕ 10πμ στην πλατεια Ελευθεριας.

Δείτε το υπηρεσιακό σημείωμα προς τους εργαζόμενους της ΕΑΣ Μεσσαράς εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook