Σφοδρότατες είναι οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου στο Ηράκλειο στην προοπτική έγκρισης άδειας για την λειτουργία γνωστής αλυσίδας πολυκαταστήματος ρούχων στην «καρδιά» της πόλης.

Η -σύμφωνα με πληροφορίες- θετική ανταπόκριση που υπάρχει από την πλευρά της δημοτικής αρχής είναι αυτή που έχει πυροδοτήσει την αντιπαράθεση, με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο να επισημαίνει, σε όλους τους τόνους, τις καταστροφικές συνέπειες που θα αποφέρει στην αγορά η εγκατάσταση της εν λόγω «αλυσίδας» στο Ηράκλειο.

Την ίδια ώρα βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά που στηρίζεται σε μια σειρά επιχειρημάτων μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι ο φάκελος που έχει κατατεθεί για την ίδρυση του πολυκαταστήματος είναι πλήρης, ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν φτηνότερα προϊόντα καθώς βέβαια και πως η ανάπτυξη μιας τέτοιας πολυεθνικής εταιρείας κινείται στο πλαίσιο του «ανταγωνισμού».

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο, Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπων από τον Εμπορικό κόσμο και αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

«Όταν στις ήδη προβληματικές τοπικές αγορές ανοίγει ένας τέτοιος κολοσσός τότε δημιουργείς ένα ζήτημα ανισορροπίας. Στην περίπτωση λοιπόν που θα λειτουργήσει η εν λόγω εταιρεία τότε θα δούμε τον επόμενο 1,5 χρόνο να κλείνουν περίπου 500 τοπικές επιχειρήσεις, κυρίως περιφερειακά του Ηρακλείου» αναφέρουν οι έμποροι, εξηγώντας πως η εταιρεία «θα αντλήσει τζίρο κυρίως από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης».

Οι ίδιοι, απαντώντας στο ζήτημα του «ανταγωνισμού», εκ των κορυφαίων επιχειρημάτων των υπερασπιστών της εγκατάστασης της πολυεθνικής, επισημαίνουν με νόημα ότι «σε καιρό οικονομικής κρίσης η λειτουργία ενός τέτοιου πολυκαταστήματος είναι αυτό που αλλάζει τους όρους του ανταγωνισμού…».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Σουηδική εταιρεία αριθμεί ήδη 30 καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα 8 σε πόλεις της επαρχίας (Λάρισα, Ρόδο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Πάτρα , Βόλο, Κομοτηνή και Χανιά).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook