«Η ΝΔ δεν μπορεί να τοποθετηθεί επί ανύπαρκτης ακόμη συμφωνίας», επισημαίνει η ομόφωνη απόφαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του κόμματος Κώστα Καραγκούνη, η οποία κάνει λόγο για «ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας». 

Το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά, για περίπου δύο ώρες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης έχει ως εξής: 

«Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και το λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα. 

Η ΝΔ ως η κατ´εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας, είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας, για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. 
Είναι επίσης σαφές ότι η ΝΔ στηρίζει πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη , ενισχύουν την παραγωγικότητα και τις θέσεις εργασίας που σήμερα απειλούνται από την ανεύθυνη και ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης. 

Επαναλαμβάνουμε ότι η ΝΔ και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση με μόνο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού». 

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δυο μέλη του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ ,η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησαν να συγκληθεί η ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν και αν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook