H πλήρως εξοπλισμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου, Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, η οποία διαθέτει: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόνιτορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α. συνεχίζει τις εξορμήσεις της στην ευρύτερη περιοχή για την κάλυψη ιατρικών αναγκών πρωτοβάθμιας περίθαλψης ευπαθών ομάδων.

Την φορά αυτή επισκέφθηκε την ιστορική Κάντανο, του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, όπου και  πραγματοποιήθηκε ιατρική εξέταση από τον εθελοντή, ιδιώτη, Ιατρό Ακτινολόγο κ. Γεώργιο Τσουρή, με το σύγχρονο φορητό μηχάνημα υπερηχογραφίας που διαθέτει η Κινητή Ιατρική Μονάδα, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιεί όλο το φάσμα εξετάσεων κλασικής υπερηχογραφίας και  triplex αγγείων.

Συγκεκριμένα εξετάστηκαν 17 κάτοικοι της Καντάνου στους οποίους έγινε υπέρηχος θυρεοειδούς αδένα, άνω-κάτω κοιλίας, μαστού, triplex αγγείων.

Παράλληλα έγινε καταγραφή των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής αλλά και λήψη νοσηλευτικού ιστορικού από τους εργαζομένους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» Σελίνου της Ιεράς Μητροπόλεως. Επικεφαλής της εξόρμησης ήταν ο Αιδ. Πρωτ. π. Αντώνιος Αρετάκης, Διεθυντής του Αννουσάκειου Ιδρύματος. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου  κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Αννουσάκειου, ευχαρίστησε τον εθελοντή Ιατρό κ. Τσουρή και σημείωσε πως στόχος του Αννουσάκειου Ιδρύματος είναι η Κινητή Ιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων όπως συνεχίζει να καλύπτει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, τόσο ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε χώρους Υγείας, όπως στην προκειμένη περίπτωση, όσο επίσης και της μαθητιώσας νεολαίας του τόπου μας.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους Εθελοντές Ιατρούς που στηρίζουν την δράση αυτή του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ως τους εκατοντάδες εθελοντές συνοδοιπόρους στο προνοιακό έργο της Μητροπόλεως, οι οποίοι δραστηριοποιούνται μέσω των δομών και δράσεων του Ιδρύματος. 

Πρωτίστως, όπως σημείωσε, την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την ευεργετική μεγάλη αυτή δωρεά της Ιατρικής Μονάδας στο Αννουσάκειο, μέσω της οποίας ανακουφίζεται έμπρακτα ο ανθρώπινος πόνος. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook