Το ζήτημα με την εγκατάσταση ή όχι  γνωστής αλυσίδας πολυκαταστήματος που «περνάει» μέσω του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, εκτός από την οικονομική διάσταση έχει και την πολύ σοβαρότερη πολιτική της πλευρά.

Διότι η δημοτική αρχή του Ηρακλείου έχει να ισορροπήσει ανάμεσα στην…νομιμότητα και την πραγματικότητα της τοπικής οικονομίας.

Από την μία πλευρά δεν μπορείς να αρνηθείς σε μια εταιρεία να δραστηριοποιηθεί στην «καρδιά» μιας τοπικής αγοράς, καθώς η νομοθεσία το επιτρέπει, από την άλλη βέβαια είναι δεδομένο πως κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει αρνητικά για τον ήδη ανεμικό τζίρο που καταγράφουν οι τοπικές επιχειρήσεις.

Εκτός από τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, αντιδράσεις υπάρχουν και από τον ΟΕΒΕΝΗ αλλά και από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων οι οποίοι από κοινού ζητούν να μην εγκριθεί από τον Δήμο η ίδρυση της εν λόγω «αλυσίδας».

Το βέβαιο είναι πως ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο (από όλες τις πτέρυγες) πρέπει να διαχειριστούν ένα θέμα που «καίει» σε πολιτικό επίπεδο και που σε κάθε περίπτωση απαιτεί ξεκάθαρη θέση και επιλογή ανάμεσα στις δύο πλευρές…

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook