Σε περισσότερα από 90 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές ιδιωτών προς το Δήμο Ηρακλείου και πλέον κρίνεται επιτακτική η ανάγκη ρύθμισης των συγκεκριμένων οφειλών προκειμένου και ο δήμος να πάρει μία βαθιά οικονομική ανάσα αλλά και χιλιάδες επιχειρηματίες και πολίτες να μπορέσουν με ευνοικότερους όρους να τακτοποιήσουν το χρέος τους προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι οφειλές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από την έναρξη της κρίσης μέχρι και σήμερα με την δημοτική αρχή να έχει επιδοθεί σ ένα αγώνα δρόμου με στόχο την υιοθέτηση μία συνολικής ρύθμισης προσαρμοσμένης στην οικονομική συγκυρία προς όφελος των πολιτών.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες προτάσεις προς το υπουργείο οικονομικών με σκοπό να συμπεριληφθούν στις 100 δόσεις και τα πρόστιμα.

Την ίδια στιγμή την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου λήγει η προθεσμία για την υπαγωγή στην ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας ωστόσο η ανταπόκριση των οφειλετών δεν ήταν η αναμενόμενη.

Στην συγκεκριμένη οφειλή συμπεριλαμβάνονται πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα, για παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και η ειδική κατηγορία των τελών παρεπιδημούντων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook