Μετά απο σειρά ενεργειών και αντιδράσεων απέναντι στην Κυβέρνηση, που διήρκησαν πέντε μήνες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των Μεταλλείων της Κασσάνδρας εξασφάλισαν για τις 02 Ιουνίου 2015 τριμερής συνάντηση εκπροσώπων του ΥΠΑΠΕΝ, της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και των μεταλλωρύχων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν λίγη ώρα τα Σωματεία Επιστημονικού Προσωπικού, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων  και Υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας αναφέρεται ότι:

“Έπειτα από πέντε περίπου μήνες δράσεων, κινητοποιήσεων και συναντήσεων, καταφέραμε να φανερώσουμε το πραγματικό πρόσωπο της ΒΑ Χαλκιδικής και αποδείξαμε ότι τις αποφάσεις για το μέλλον του τόπου μας τις παίρνουμε εμείς.  Δεν φοβηθήκαμε και κυρίως δεν υποχωρήσαμε.

Ο Αγώνας μας ήταν και παραμένει συνεχής και άκαμπτος. 

Εχθές, 20 Μαΐου 2015, βρεθήκαμε για άλλη μια φορά στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ, κ. Γιάννη Τσιρώνη. Χωρίς να παρεξηγήσουμε τις “απρόσμενες ενστάσεις” του -όπως για παράδειγμα, την σθεναρή προσπάθεια του να μην συναντήσει περισσότερους από έναν εκπροσώπους μας- και χωρίς να τις θεωρήσουμε ως προσπάθεια να μας αποφύγει, επιμείναμε και βρεθήκαμε για άλλη μια φορά πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του.

Εκθέσαμε ξανά όλα όσα μας απασχολούν, όλα όσα διακυβεύονται στην περιοχή μας και πιέσαμε για την αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου. Να αντιμετωπίσει με πολιτική σοβαρότητα τη μεταλλευτική ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

Η συνάντηση καρποφόρησε και έχουμε την πρώτη σοβαρή δέσμευση του Υπουργού: Στις 02 Ιουνίου η τριμερής συνάντηση των εκπροσώπων του Υπουργείου, της Ελληνικός Χρυσός και των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Το επιδιώξαμε, το παλέψαμε, το πετύχαμε και αυτός ο διάλογος επιτέλους θα ανοίξει. Ένας διάλογος για τον τόπο μας, για τα Μεταλλεία μας, για τη ζωή μας!

Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι ο Γολγοθάς της αβεβαιότητας που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό φτάνει στο τέλος του και πιστεύουμε πιο δυνατά από ποτέ στη δικαίωση του Αγώνα μας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook