Στη διευκρίνιση πως Ελλάδα και πιστωτές εργάζονται πάνω στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέροντας πως  οι διαπραγματεύσεις, σε επίπεδο Brussels Group, συνεχίζονται με στόχο την επίτευξη περαιτέρω προόδου.

Ελλάδα και θεσμοί δεν συζητούν παράταση του ισχύοντος προγράμματος, υπερθεμάτισε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπόβσκι. Το βασικό σενάριο στις συζητήσεις είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, που λήγει τον Ιούνιο, πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Νωρίτερα διαψεύδοντας την ύπαρξη άλλων σεναρίων η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, είχε επισημάνει ότι το μοναδικό σενάριο που εξετάζει αυτή τη στιγμή η Επιτροπή είναι η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η θέση της Επιτροπής απέναντι στην πιθανότητα περαιτέρω παράτασης του ελληνικού προγράμματος μετά τον Ιούνιο, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, είπε πως όλοι εργάζονται πάνω στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου επέκτεινε την δανειακή σύμβαση έως τις 30 Ιουνίου 2015.

Η εκπρόσωπος της ΕΕ ανέφερε πως οι πηγές από τις οποίες προέρχονται αυτά τα σενάρια δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, και εν πάση περιπτώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει κανένα σχόλιο.

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει δημοσιεύματα περί «ηχογράφησης» της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup στη Ρίγα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών – τα οποία ο ίδιος σήμερα διέψευσε ως παραμύθια- η κ. Αντρέεβα ανέφερε ότι όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου είναι «εμπιστευτικές» και ελπίζει πως η εμπιστευτικότητά τους θα γίνει σεβαστή.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη σημερινή τακτική ενημέρωση του τύπου, περί ενδεχόμενης κλήσης, την ερχόμενη εβδομάδα, για να παραστούν στην Ευρωβουλή σε συζήτηση για την Ελλάδα, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των προέδρων της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook