Την ώρα που αρκετά μέρη στην Ελλάδα αναπτύσσουν και εξειδικεύουν το τουριστικό προϊόν τους και ειδικότερα τους γάμους ξένων επισκεπτών (βλ Σαντορίνη), ο Δήμος Χανίων μαθαίνουμε ότι δεν βοηθάει καθόλου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες που μας δόθηκαν αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τους αρμόδιους να τελέσουν πολιτικό γάμο εκτός του Δημαρχείου σε ξένους επισκέπτες και εισέπραξαν αρνητική απάντηση, καθότι η νομοθεσία το απαγορεύει. 

Ωστόσο υπάρχει η λύση σε αυτό το ζήτημα, αφού σε άλλους Δήμους (Κίσσαμο, Πλατανιά, Ρέθυμνο), η πρακτική που εφαρμόζεται είναι να «πέφτουν» οι υπογραφές για το τυπικό εντός του Δημαρχείου και στην συνέχεια ο Αντιδήμαρχος συμμετέχει και στο εικονικό μυστήριο στο χώρο επιλογής του ζευγαριού, όπου στήνεται το απαραίτητο σκηνικό, με στολισμούς, φωτογραφίες κλπ κλπ.

Η κίνηση αυτή είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε Αντιδημάρχου να διαθέτει τον προσωπικό του χρόνο για τέτοια events, ωστόσο πρέπει όλοι να συμμετέχουν προς την ανάπτυξη του τόπου. Εξάλλου κάθε μέρα υπάρχουν ένα σωρό εκδηλώσεις όπου οι τοπικοί άρχοντες συμμετέχουν για λόγους δημοσιών σχέσεων και είναι εκτός των αρμοδιοτήτων τους, αλλά αν υπάρχει καλή διάθεση και θέληση, όλα γίνονται.

Βεβαία και στο Δήμο Χανίων έγινε κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, αλλά τότε αφορούσε τον γάμο της κόρης της επώνυμης και γνωστής κυρίας Κουτσιανά, ιδιοκτήτρια της εταιρίας APPIVITA, συνεργάτιδας στις επιχειρήσεις του Δημάρχου. 

Η περίπτωση αυτή, που είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός του Δήμου, ήταν μάλλον η εξαίρεση, αφού αφορούσε ένα επώνυμο πρόσωπο και φαίνεται ότι δεν ισχύουν τα ίδια για τους κοινούς θνητούς και ειδικά για τους επισκέπτες της πόλης μας.

Για την ιστορία στις παραπάνω 4-5 περιπτώσεις οι γάμοι έγιναν τελικά σε άλλους Δήμους, όπως το Ρέθυμνο και την Χερσόνησο.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook