Στη μέση της νεκρής ζώνης στη παλιά Λευκωσία υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. 

Οι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου, πέρασαν στην κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας, για να περπατήσουν μαζί μέχρι το Μπουγιούκ Χαν (Μεγάλο Χάνι).

Νίκος Αναστασιάδης Μουσταφά Ακιντζί πέρασαν στη συνέχεια το οδόφραγμα, συνοδευόμενοι από πλήθος κόσμου και κανένας πολίτης δεν έδειξε ταυτότητα. Ακολούθησε βόλτα στην αγορά της κατεχόμενης πλευράς της οδού Λήδρας, ενώ κάθισαν στο Μπουγιούκ Χαν (Μεγάλο Χάνι) για να πιουν τον καφέ τους.

Οι δύο άνδρες πέρασαν πριν από λίγο από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές συνοδευόμενοι από πλήθος ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων που τους κάλεσαν να εργαστούν για την ειρήνη και τη λύση του Κυπριακού.

Ο κ. Αναστασιάδης έδωσε στον κ. Ακιντζί ένα κλαδί ελιάς και ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter μια φωτογραφία του ίδιου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη αναφέροντας «μαζί διαμορφώνουμε το μέλλον».

Με τη σημερινή τους συνάντηση, οι δύο ηγέτες θέλουν να εγκαινιάσουν μια συνεχή προσωπική επαφή μεταξύ τους αλλά και με τον κυπριακό λαό. Παρόμοιες συναντήσεις προγραμματίζονται αρκετές στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας που έχει αρχίσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook