Αύριο το πρωί στο Μεικτό Κακουργιοδικείο Χανίων, αρχίζει επι της ουσίας, η εκδίκαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του 62χρονου κτηνοτρόφου Μιχάλη Κάββαλου, απο τα Ζωνιανά Ρεθύμνου με κατηγορούμενους δύο συγχωριανούς του, έναν 50χρονο και τον 27χρονο γιό του.
Η δίκη άρχισε το πρωί της Δευτέρας, αλλά διεκόπει λόγω κωλλύματος ενός απο τους συνηγόρους υπεράσπισης.
Η δολοφονία του 62χρονου είχε γίνει στις 6/4/2010 στο ποιμνιοστάσιό του στα Ζωνιανά όρη, όταν δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμούς απο κυνηγετικό (-α) όπλο (-α) .
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον δολοφόνησαν ο 50χρονος και ο γιός του λόγω κτηματικών διαφορών.
Κατα την αρχική ανακριτική διαδικασία ο 50χρονος είχε ομολογήσει τον φόνο, αλλά είχε υποστηρίξει την αθωότητα του 27χρονου γιού του, η συμμετοχή ή μη του οποίου στην υπόθεση, αναμένεται να είναι το βασικό θέμα που θα απασχολήσει για πολλές ώρες το Δικαστήριο.
Το φονικό και οι φόβοι αντεκδίκησης

Η δολοφονία του 62χρονου Μιχάλη Κάββαλου στο ποιμνιοστάσιό του κοντά στο χωριό των Ζωνιανών είχε γίνει το απόγευμα της 6ης Απριλίου 2010 και αποκαλύφθηκε όταν ο 50χρονος τηλεφώνησε στην αστυνομία αναφέροντας πως είχε σκοτώσει τον συγχωριανό του ευρισκόμενος σε άμυνα. 

Αμέσως στις αστυνομικές αρχές σήμανε συναγερμός. Το χωριό ζώστηκε απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο αντεκδίκησης, ενημερώθηκε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοίδης, ενώ την επόμενη ημέρα, και κατα την κηδεία του 62χρονου, οργανώθηκε κάτω απο απόλυτη μυστικότητα η παράδοση του 50χρονου και του 27χρονου γιού του στις αστυνομικές αρχές και μάλιστα στα…Μάλια όπου είχαν πάει. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 50χρονου κατα την προανακριτική διαδικασία, το θύμα πυροβόλησε τον γιό του, ο οποίος ενημέρωσε με το κινητό τηλέφωνο τον πατέρα του που πήγε στο σημείο, δέχθηκε ο ίδιος πυροβολισμό απο το θύμα και όταν ανταπέδωσε σκοτώθηκε ο 62χρονος.

Σύμφωνα όμως με την ιατροδικαστική εξέταση  το θύμα πυροβολήθηκε δύο φορές. Ο πρώτος πυροβολισμός με κυνηγετικό όπλο ήταν από απόσταση που υπερβαίνει τα δέκα μέτρα έως και 40 μέτρα,με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 62χρονος στα πόδια και πιθανόν να έπεσε κάτω.

Όμως ο δεύτερος πυροβολισμός που ακολούθησε είχε τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης καθώς έγινε στο κεφάλι του θύματος από πολύ κοντινή, έως και εξ επαφής απόσταση.

Όλα τα ενδεχόμενα, οι διαπιστώσεις και οι μαρτυρίες θα εξεταστούν απο το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων κατα την ακροαματική διαδικασία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook