«Τα Χανιά είναι μαγικά» λέει η Έλενα Τσαβαλιά, αγαπημένη ηθοποιός και συμπαρουσιάστρια του Μάρκου Σεφερλή στην επιτυχημένη πρωινή εκπομπή του Mega.

«Οι Κρητικοί είναι ο καθρέφτης των Ελλήνων. Με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο πάντοτε στα χείλη τους, εργατικοί, γεμάτοι ενέργεια και ζωντάνια, δείχνοντας με όλους τους τρόπους σεβασμό στον επισκέπτη της πόλης τους αποτελούν τον ορισμό της ελληνικής φιλοξενίας» λέει, περιγράφοντας τι είναι αυτό που την κέρδισε και αγάπησε τα Χανιά από την πρώτη ματιά!

Η Έλενα Τσαβαλιά μας διηγείται πως ο «έρωτας» με τα Χανιά είναι σχετικά πρόσφατος, αλλά πολύ δυνατός, ως «κεραυνοβόλος»: «Βρέθηκα για πρώτη φορά στα Χανιά πριν από μερικά χρόνια, για δουλειά, και δυστυχώς όμως δεν είχα τότε το χρονικό περιθώριο να ανακαλύψω τις ομορφιές αυτού του τόπου. Πέρυσι το καλοκαίρι έπειτα από πρόσκληση αγαπημένων φίλων μου επισκέφθηκα την πόλη για τέσσερις ημέρες».

«Τα Χανιά είναι μαγικά. Συνδυάζουν την άνεση της πόλης με την ομορφιά ενός νησιού, σκεπασμένα παράλληλα με ένα πέπλο παράδοσης» μας λέει συνοψίζοντας σε μια πρόταση όλη την ουσία όσων την έκαναν να αναδείξει τα Χανιά ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας.

Η επίσκεψη στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, με το Φρούριο Φιρκά και τον Αιγυπτιακό Φάρο, είναι βέβαια «επιβεβλημένη»: «Αισθανόμουν ότι ήταν σκηνικό ταινίας. Τα πλακόστρωτα σοκάκια σε συνδυασμό με τα υπέροχα κτήρια που σε ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή, οι μυρωδιές και γεύσεις από την κριτική κουζίνα και πάνω απ΄ όλα οι εξαιρετικά φιλόξενοι Κρητικοί συνθέτουν αυτό το μοναδικό σκηνικό».

Για την Έλενα Τσαβαλιά, οι παραλίες των Χανίων είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του τόπου, καθώς ο καθένας βρίσκει αυτό που του αρέσει: «Έκανα μπάνιο στην απέραντη παραλία του Πλατανιά αλλά και στην εξωτική Φαλάσαρνα, βουτώντας στα καταγάλανα νερά και κάνοντας ηλιοθεραπεία στο πιο καυτό ήλιο της Μεσογείου».

Όσο για την ανάμνηση που μένει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη της από τις διακοπές στα Χανιά; «Το καλωσόρισμα και ο αποχαιρετισμός με μια τσικουδιά, που συνοδεύτηκε από τη δική μου υπόσχεση ότι θα είμαι εκεί πάλι και του χρόνου»!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook