Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο για την Ημέρα  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έδωσε το παρόν χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.                                                                                              

Ο κ. Λαμπρινός παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια παρευρέθηκε στην τελετή που έγινε στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Κνωσσού με τη Λεωφόρο Ιωνίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατέθεσε στεφάνι και σε δήλωση του επεσήμανε:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, και ανακαλούμε στη συνείδησή μας μια από τις πιο μαρτυρικές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας μας.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τη γη τους, φτάνοντας στη μητέρα Ελλάδα, κατόρθωσαν να σταθούν και πάλι όρθιοι, διατηρώντας τον πολιτισμό τους, την ψυχική τους δύναμη, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

Αποτελεί υποχρέωση για τον πολιτισμένο κόσμο η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ως ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.»

Στις χθεσινές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς, η Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα ενέργειας-βιομηχανίας κα. Βιργινία Μανασάκη, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εκπρόσωποι φορέων και αρχών της πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook