Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου από το βόρειο Μεξικό, στην πόλη Σιουδάδ Ακούνια, πολύ κοντά στα σύνορα με το Τέξας στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχός της.

«Δυστυχώς, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν» ανέφερε μέσω του λογιαριασμού του στο Twitter ο Εβαρίστο Λένιν Πέρες, ο δήμαρχος της πόλης των 136.000 κατοίκων. Περίπου 300 σπίτια καταστράφηκαν από τον ανεμοστρόβιλο.

Πυροσβέστες και άνδρες της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν αναπτυχθεί στη ζώνη της καταστροφής και αναζητούν ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια, είπε ο Πέρες μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μιλένιο.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν στους δρόμους όταν χτύπησε την πόλη ο ανεμοστρόβιλος που δεν διήρκησε παρά μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Ο Πέρες έκανε επίσης έκκληση για βοήθεια και είπε ότι οι πληγέντες χρειάζονται πόσιμο νερό, τρόφιμα και ρούχα.

Στις εικόνες που προέβαλαν τα μεξικανικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται μισογκρεμισμένα σπίτια, κολόνες πεσμένες στους δρόμους και αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα. Ένα στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας είπε εξάλλου ότι το δίκτυο τηλεφωνίας της πόλης έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook