Βελτιωτικές κινήσεις μικρής κλίμακας, με στόχο την ενίσχυση αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών στην Κρήτη που έχουν ανάγκες, προανήγγειλε το βράδυ του Σαββάτου από την έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ο κ. Αναγνωστάκης κατά την συνάντηση που είχε με τα τοπικά στελέχη της ΕΛΑΣ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της Eλληνικής Αστυνομίας ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της γενικής αστυνόμευσης στο νησί, θα αποτελεί και την «καρδιά» του σχεδιασμού αναδιάταξης των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Αναγνωστάκης εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό της ΕΛΑΣ στο νησί

«Βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ως εκ τούτου χρειαζόμαστε βελτιωτικές κινήσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κενό, που έχουμε παρατηρήσει σε άλλες περιοχές. Ίσα, ίσα με τις ελάχιστες προσθήκες που θα κάνουμε σε επίπεδο γενικής αστυνόμευσης, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ Αναγνωστάκη η προσπάθεια αναδιάταξης των υπηρεσιών γίνεται με μοναδικό γνώμονα την ακόμα καλύτερη και αποτελεσματικότερη προσφορά προς τους πολίτες, ώστε να εδραιωθεί το αίσθημα ασφαλείας. 

«Ένα ισχυρό αστυνομικό τμήμα είναι κατανοητό ότι μπορεί να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στο πεδίο της αστυνόμευσης. Μπορούμε δηλαδή να φύγουμε από τη λογική της πινακίδας και του άδειου κτιρίου που λογίζεται ως αστυνομικό τμήμα ή αστυνομικός σταθμός, να ισχυροποιήσουμε αυτά τα αστυνομικά τμήματα που χρειάζεται κάθε περιοχή και μέσα από την ισχυροποίηση να έχουμε πεζές, εποχούμενες, δίκυκλες περιπολίες, άρα να εδραιωθεί καλύτερα το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χάνια ο κ Αναγνωστάκης είχε συνάντηση και με το δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την αστυνόμευση στην πόλη των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook